23 / 04 / 2024

Ankara inşaat alanında hızla gelişiyor!

Ankara inşaat alanında hızla gelişiyor!

Bir zamanlar bürokrasinin soğuk yüzü olarak görülen Ankara bu görünümden sıyrılmaya başladı. Ticari faaliyetlerini İstanbul üzerinden yürütmek zorunda kalan Ankara, çok sayıda sektörde söz sahibi olarak ekonomideki kabuğunu kırıyor.



Bir zamanlar bürokrasinin soğuk yüzü olarak görülen  Ankara  artık bu görünümden sıyrılmaya başladı. Yakın zamana kadar ticari faaliyetlerini İstanbul üzerinden yürütmek zorunda kalan Ankara, çok sayıda sektörde söz sahibi olarak ekonomideki kabuğunu kırıyor. 


Tabi ki tüm bu gelişmelerden inşaat sektörü de nasibini alıyor. Artık Ankara'da neredeyse baktığınız her yerde yüksek katlı iş kulelerinin yükseldiğini görüyorsunuz. Firmalar, artık Çukurambar, Konya Yolu ve Eskişehir Yolu ağırlıkta olmak üzere hızla inşa edilen kulelerde yer edinmeye başladı. 


Peki, değişiklik neden hızla hissedilir hale geldi? Çünkü iş dünyasında adını güçlendiren, ekonomide söz sahibi olmaya başlayan Ankaralı işadamları, prestijin gerekliliğini ve önemini öğrendi. 


Çalışırken mutlu olmak, çalışanlarının motivasyonunu artırmak için çaba gösteren ve her geçen gün gözünü daha üst seviyelere diken iş adamları, plazalardaki ofislerde müşterilerinin gözünde de bir adım öne çıkıyor. 

Ama plazalara geçerken bazı özellikleri de unutmamak gerek. Mesela şu an sıklıkla şikayet edilen şey; inşaatı tamamlanmış plazalarda yer kiralamak isteyenlerin kiralık bekleyen ofise girdiğinde kendini inşaatın içerisinde bulması. Çünkü ofisleri satın alanlar, kiraya verirken içeride yapılması gerekenleri de kiracıdan bekliyor. Oysa bir kiracı ofisin tavan ve tabanını yaptırmaktan neden mükellef olsun? Şu an plazalarda boş yerlerin bulunabiliyor olması, mal sahiplerinin yanlış tutumundan kaynaklanıyor. Bu noktada yasal bir düzenleme yapılabilir mi bilmiyorum ama emin olduğum bir şey var; o da mal sahipleri yapması gerekenleri kiracılara yüklemekten vazgeçerse iş dünyasındaki gelişim ve değişim daha da hız kazanacak. Yeni bir yıla merhaba dediğimiz şu günlerde bol kazançlı bir yıl temenni ediyorum. 


Habertürk Ankara / Ceren İlbaş


Geri Dön