20 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul arası hızlı trenle 75 dakikaya inecek!

Ankara-İstanbul arası hızlı trenle 75 dakikaya inecek!

Eski Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasında yapılacak yeni hızlı tren hattıyla ilgili, "Köseköy'den itibaren yeni bir hatla üçüncü köprüye, oradan Kapıkule'ye kadar uzanan bir sisteme dönüştüreceğiz" dedi.



ESKİ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Habertürk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ankara'yı İstanbul'a doğrudan bağlayacak yeni hızlı tren hattıyla ilgili değerlendirmede bulunan Elvan, bu hattın 1 saat 15 dakika süreceğini söyledi. Elvan, "Mevcut hat, Ankara'dan Eskişehir'e, Eskişehir'den İstanbul'a gidiyor. Planladığımız hat ise doğrudan, İstanbul'a uzanan bir hat olacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor ve bu hattı da Köseköy'den itibaren yeni bir hatla üçüncü köprümüze, üçüncü köprünün üzerinden de Kapıkule'ye kadar uzatan bir sisteme dönüştüreceğiz" dedi. Elvan'ın ilk olarak bakanlığı döneminde açıkladığı ve 'Yap-İşlet-Devret' modeliyle inşa edilmesi planlanan Ankara-İstanbul hızlı tren hattında finansman için aralarında Katar'ın da bulunduğu bazı ülkelere projenin lansmanının yapıldığı belirtilmişti. 


İLK KAZMA GELECEK YIL

2023 projelerinden birinin de Antalya'yı Isparta, Burdur'a; Isparta, Burdur'dan Afyon'a; Afyon'dan Kütahya ve Eskişehir'e bağlayacak hızlı tren hattı proje çalışmaları olduğunu anlatan Elvan, hedeflerinin, 2016'nın ilk yarısında kazmayı vurmak olduğunu söyledi. 


3 katlı tünelde ihale zamanı  

3 Katlı Tünel Projesi'nde önemli aşama katettiklerini ifade eden Elvan, "Seçimden önce ihaleye çıkmaya çalışacaklar arkadaşlarımız, yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ama belki bir aksama, gecikme olursa belki seçim sonuna kalabilir" diye konuştu. Elvan, 5G konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyoner bir bakış açısı ortaya koyduğunu kaydetti. 



Vatan 


Geri Dön