25 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul hızlı tren seferleri mart ayında başlayacak!

Ankara-İstanbul hızlı tren seferleri mart ayında başlayacak!

Ankara-İstanbul hızlı tren seferlerinde sona gelindi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara İstanbul hızlı tren ticari seferlerinin şubat, en geç mart ayında başlayacağını belirtti...





Ankara-İstanbul hızlı tren seferlerinde sona gelindi. Eskişehir-İstanbul etabının belli kesimlerinde 1 Kasım'dan itibaren test sürüşlerinin başladığını ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  Ankara  İstanbul hızlı tren ticari seferlerinin şubat, en geç mart ayında başlayacağını belirtti. Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul hızlı tren projesinde inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Özellikle BozüyükSakarya arasındaki güzergâhta heyelan ve depremsellik açısından çok ciddi coğrafi zorluklar var. Bu hatta geçişlerde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Heyelan nedeniyle bazı bölümlerde hatların yeniden inşası gündeme geldi. Hatta ticari seferleri gelecek yılın şubat ya da en geç mart ayında hizmete almayı planlıyoruz." dedi. Bakan Yıldırım, 2014 yılı mali bütçesinin TBMM plan ve bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı sunumda, "Bozüyük-Sakarya arasının deprem bölgesi olması nedeniyle çok ciddi çalışmalar yaptık ama yeni yılın ilk aylarında Ankara-İstanbul'u açmayı planlıyoruz." şeklinde aktardı. Yıldırım, "Ankara-Sivas hızlı tren çalışmaları son sürat devam ederken, Ankara-İzmir hızlı tren hattının, 185 kilometrelik Polatlı-Afyonkarahisar hattında çalışmalar sürüyor. Diğer yandan konvansiyonel hatların da yüzde 65'ini yeniledik." şeklinde konuştu. Bakan, Ankara'daki metro çalışmalarına da değinerek, "Yeni yılın ilk haftalarında Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent metrolarını hizmete açacağız. Keçiören-Tandoğan hattı 2014'ün ortalarında bitmiş olacak." dedi. 


Ankara-Sivas hızlı tren hattında da yapım çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bakan Yıldırım, "Ankara-İzmir hızlı tren hattında çalışmalar var, Polatlı-Afyonkarahisar kısmında 180 kilometrelik kısımda inşaat çalışmaları devam ediyor. Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi önümüzdeki yılın sonunda devreye girecek." dedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Yıldırım, Yavuz Sultanın 10 şeritli olacağını, köprünün 2 şeridinin demiryolu, 8 şeridinin karayolu olduğunu söyledi. Bakan Binali Yıldırım, İstanbul'a inşa edilecek 3'üncü havaalanının dünyanın en büyükleri arasında yer alacağını vurgulayarak, "Belki de en büyüğü olacak, 150 milyon kapasiteye kadar çıkabilecek." dedi. 


SELİM KUVEL ANKARA/ Zaman Gazetesi 


Geri Dön