26 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul YHT hattı günde 16 sefer yapacak!

Ankara-İstanbul YHT hattı günde 16 sefer yapacak!

Tüm test sürüşlerinin başarıyla tamamlandığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Ankara-İstanbul YHT hattının açılışı önünde herhangi bir engel kalmadı, hattı bu ayın 11'i gibi hizmete açmayı planlıyoruz" dedi...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattını 11 Temmuz’da açmayı planladıklarını bildirdi. Bakan Elvan, hatta, tüm test sürüşlerinin başarıyla tamamlandığını belirtti. 11’ine gün veren Bakan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programına göre açılış tarihinde 1-2 gün sapma olabileceğini söyledi.

 

Ağırlığı % 78’e çıkacak

 

Hızlı trenin seferlere başlaması, Ankara-İstanbul ulaşımında dengeleri de değiştirecek. Şu an yüzde 10 olan demiryolunun ağırlığı yüzde 78’e kadar çıkacak. 

 

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik  Ankara-Eskişehir bölümü 2009’da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete  girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi 3.5 saate düşecek. 

 


 

70-80 liraya bilet

 

İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna  kadar uzatılacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015’te  Marmaray’a bağlanacak ve  Halkalı’ya kadar ulaşacak. Günlük 16 sefer düzenlenecek. Marmaray’a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek. Bilet fiyatının da 70 ile 80 lira arasında olması bekleniyor.



Vatan




Geri Dön