28 / 03 / 2024

Ankara-İstanbul YHT test sürüşleri devam ediyor!

Ankara-İstanbul YHT test sürüşleri devam ediyor!

ANKARA-İstanbul arasındaki seyahat süresini 3 saate indirecek Ankara-İstanbul YHT hattı projesinde sona yaklaşıldı. Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında işletme testlerinin yanısıra trafik testleri de başlayacak...



ANKARA-İstanbul arasındaki seyahat süresini 3 saate indirecek Ankara-İstanbul YHT hattı projesinde sona yaklaşıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardıması İsa Apaydın,  Ankara  İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında işletme testlerinin yanısıra trafik testlerinin de başlayacağını belirterek, "Bu testler tamamlandıktan sonra, seferlere yönelik tüm noktalardaki parametreler standartlar içerisine getirildiğinde inşallah yolcu taşımaya başlayacağız" dedi. Apaydın, şunları kaydetti: 


PİRİ REİS TEST EDİYOR 


"Eskişehir-İstanbul arasındaki inşa ettiğimiz hattımız 266 kilometre. Piri Reis test treni inşa ve sertifıkasyon sürecinin tümünde hattın test ve ölçümlerini yapıyor. Piri Reis, 250'ye yakın test parametresini ölçen ve değerlendiren bir tren. Testler esnasında Eskişehir-Pendik koridoru boyunca standart dışı bir ölçüm varsa bunları lokal olarak gideriyoruz. Bu hattımızda maksimum işletme hızı 250 kilometre olacak, testleri 275 kilometre hıza göre yapıyoruz." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Dilovası'ndaki Istanbul-Bursa-İzmir Otoyolu İzmit Körfez Köprüsü Ayağı Keson Batırma Töreni, Ankara İstanbul YHT hattının hemen yanındaki alanda yapıldı. Tören alanındakiler bir yandan Erdoğan'ı dinlerken, bir yandan da test sürüşü yapan YHT'nin geçişini izledi. 


Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön