27 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul YHT'nin deneme seferleri yarın başlıyor!

Ankara-İstanbul YHT'nin deneme seferleri yarın başlıyor!

Ankara-İstanbul YHT'nin deneme seferleri başlıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini devreden Binali Yıldırım, "Yarın Sakarya'da Ankara-İstanbul hızlı treninin deneme seferlerini Sayın Başbakan ile başlatacağız" dedi.




Binali Yıldırım, bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, 11 yıldır yürüttüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini bugün Lütfi Elvan'a devrettiğini söyledi.


Türkiye'nin bugün dünyanın en çok noktasına uçan bir havayolu markası olduğunu belirten Yıldırım, Türk havacılığının da rekordan rekora koştuğunu kaydetti.


Yıldırım, Bu süreçte ülke insanının hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini, Marmaray'ı, hızlı treni ve birçok mega projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Birçok şehri hızlı trenle birbirine bağladıklarını, devam eden hızlı tren projeleri olduğunu dile getiren Yıldırım, "Yarın itibariyle de inşallah Sayın Başbakanımızın riyasetinde Sakarya'da, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treninin de deneme sürüşlerini başlatacağız" diye konuştu. Yıldırım, 2-3 ay içerisinde bu hattın açılmış olacağını söyledi.


AA


Geri Dön