19 / 04 / 2024

Ankara İstanbul YHT'nin Gebze Köseköy arasında yüksek gerilim uyarısı yapıldı!

Ankara İstanbul YHT'nin Gebze Köseköy arasında yüksek gerilim uyarısı yapıldı!

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi hattının Gebze istikametinden başlayarak Ankara yönündeki Köseköy hatlarına kadar olan bölüme 27 bin 500 voltluk elektrik verilmesi nedeniyle vatandaşlara, dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu...




Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi hattının Gebze istikametinden başlayarak  Ankara  yönündeki Köseköy hatlarına kadar olan bölüme 27 bin 500 voltluk elektrik verilmesi nedeniyle vatandaşlara, dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.


Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, projenin Gebze-Köseköy Kesimi Rehabilitasyon ve Yeniden İnşası Projesi kapsamında, Gebze tren istasyondan yaklaşık 500 metre İzmit istikametinden başlayarak, 56 kilometre boyunca tren hattının Ankara yönünden, Kartepe ilçesi Köseköy istasyonuna kadar olan bölümde elektrifikasyon çalışmasının yapılacağı bildirildi.


Elektrifikasyon testleri kapsamında, söz konusu hatta yarın saat 08.00'den itibaren 27 bin 500 voltluk yüksek gerilim verileceği ifade edilen açıklamada, can ve mal emniyeti açısından elektrikli tren hatlarının altında gezinilmemesi, direklere tırmanılmaması, iletkenlere yaklaşılmaması ve yere düşen tellere dokunulmaması gerektiği kaydedildi.


Açıklamada, can ve mal emniyetinin korunması için belirtilen uyarıların dikkate alınması gerektiği vurgulandı.



AA


Geri Dön