25 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul YHT'ye üç tören!

Ankara-İstanbul YHT'ye üç tören!

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) seferlerine üç tarihi törenle başlayacak. 533 kilometrelik mesafeyi 3.5 saate indirecek olan tren için, 25 Temmuz'da, Eskişehir, Bilecik ve İstanbul'da üç ayrı organizasyon düzenlenecek.





Ankara ve İstanbul arasındaki ulaşımı 3.5 saate indirecek olan Yüksek Hızlı "fren (YHT) hattı, üç tarihi törenle başlayacak. 533 kilometrelik mesafeyi 3.5 saate indirecek olan tren için, 25 Temmuz'da, Eskişehir, Bilecik ve İstanbul'da üç ayrı organizasyon düzenlenecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, kurmaylanyla katılacağı bu törenlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki hafta kala gövde gösterisi yapacak. Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni kamuoyuna açıklarken, önümüzdeki dönemde de demiryollarına önem vereceğini söyleyen Erdoğan, 'Yüksek Hızlı Tren Konya ve Eskişehir'den soma İstanbul ile de buluşuyor. Yıllarca ihmal edilmiş olan demiryollarını biz güçlendirdik Yüzyılın projesi olarak adlandırılan Marmaralı halkımızın hizmetine sunduk" diyerek konuya vurgu yaptı. 


Güzergâhmdaki il ve ilçelerin yanı sıra bütün Türkiye'de turizm ve ticareti canlandıracak olan hattın açılışı, 25 Temmuz Cuma günü üç ayn törenle gerçekleştirilecek. Buna göre, YHTnin Eskişehir, Bilecik ve İstanbul duraklarında tören yapüacak. Gidilecek duraklarda Başbakan Erdoğan'ın vatandaşlara seslenmesi planlanıyor. Projenin ilk etabı olan Ankara-Eskişehir hattı 2009'da açıldığından, Ankara'da tören öngörülmedi. 

Ankara-İstanbul YHTnin açılışı daha önce çeşitli nedenlerle iptal edilmiş, son olarak 11 Temmuz'da gerçekleştirilmesi öngörülen tören, Başbakarim Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıklaması dolayısıyla 25 Temmuz'a bırakılmıştı. 


Ankara- İstanbul Hızlı Tren Hattı, "yeni Türkiye"nin, yeni yüzü de olacak. YHT; Ankara, Sincan, Polatlı, Eskişehir, İnönü, Vezirhan, Köseköy, Gebze ve Haydarpaşa hattını izleyecek.  Marmaray  ile bütünleşecek olan hat, böylece Avrupa'dan Asya'ya kesintisiz ulaşım sağlayacak. Ardından Yozgat, Sivas, Erzincan hattına uzayacak olan hat, Bakü-Tiflis-Kars Demir İpek Yolu projesi tamamlandığında Pekin'den Londra'ya kesintisiz demiryolu ağının da önemli bir parçası olacak. 



Türkiye Gazetesi



Geri Dön