19 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni seferlerine üç tarihi törenle başlayacak!

 Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni seferlerine üç tarihi törenle başlayacak!

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) seferlerine üç tarihi törenle başlayacak. 533 kilometrelik mesafeyi 3.5 saate indirecek olan tren için, 25 Temmuz'da, Eskişehir, Bilecik ve İstanbul'da üç ayrı organizasyon düzenlenecek.





Cumhurbaşkanlığı manifestosunda ‘Yeni Türkiye’ vizyonu çizen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime iki hafta kala en büyük açılışını yapacak.


Hükümetin çılgın projeleri arasında yer alan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) seferlerine üç tarihi törenle başlayacak. 533 kilometrelik mesafeyi 3.5 saate indirecek olan tren için, 25 Temmuz'da, Eskişehir, Bilecik ve İstanbul'da üç ayrı organizasyon düzenlenecek. 


MARMARAY'LA BÜTÜNLEŞECEK


Başbakan Erdoğan da, kurmaylarıyla katılacağı bu törenlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki hafta kala gövde gösterisi yapacak.  Marmaray  ile bütünleşerek Avrupa'dan Asya'ya kesintisiz ulaşım sağlayacak olan proje, Yozgat, Sivas, Erzincan hattına uzayacak. Bakü-Tiflis-Kars Demir İpek Yolu Projesi de tamamlandığında, Pekin'den Londra'ya kadar kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlanmış olacak. 



Akşam


Geri Dön