19 / 04 / 2024

Ankara, İzmir ve İstanbul'da kiralık ev fiyatları arttı!

Ankara, İzmir ve İstanbul'da kiralık ev fiyatları arttı!

Yaz sezonun girmesiyle evlilik sezonu da açılmış oldu. Evlilik sezonunun da etkisiyle Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu..



Emlak sektörünün en hareketli olduğu ilkbahar ve sonbahar dönemleri saptamasının artık geçerli olmadığı İstanbul'da emlak hareketleri her dönem çok yoğun geçiyor. Evlilik sezonunun da etkisiyle Ankara,  İzmir  ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu... 


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun İstanbul'da kira fiyatlarının son 3 ayda en çok artış gösterdiği bölgelerin Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve Beşiktaş olduğunu belirtti. Erilkun "Gaziosmanpaşa'da 19.5 TL, Beşiktaş'ta 41 TL, Kadıköy'de ise 39 TL'ye çıktı. 


Gaziosmanpaşa'da son bir yılda yüzde 125 değer artışı yaşandı" dedi.  Ankara  Yeni Mahalle'de metrekare fiyatlarının 7.5 TL'ye çıktığı söyleyen Erilkun, İzmir'de ise son 3 ayda yüzde 10.5 kira artış oranı ile metrekare fiyatı 9.3 TL'yi bulan Balçova ile, yüzde 9.6 artış oranıyla Bayraklı'nın başı çektiğini söyledi. 


Sabah 


Geri Dön