28 / 03 / 2024

Ankara Kartaltepe Kent Park projesine ilk çocuk müzesi kurulacak!

Ankara Kartaltepe Kent Park projesine ilk çocuk müzesi kurulacak!

Ankara'daki Kartaltepe Kent Park projesinin içerisine 3 bin metrekare alanda kurulacak ilk çocuk müzesi için Ankara Üniversitesi ile Mamak Belediyesi arasında protokol imzalandı...



    Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, törendeki konuşmasında, üniversitelerle yerel yönetimlerin işbirliğini önemsediklerini belirterek, üniversitelerin bir eğitim kurumu olmasının yanı sıra toplumu bilinçlendirme anlamında önemli işlevlerinin de bulunduğunu söyledi. 

     Türkiye'de ilk çocuk müzesini, Mamak'ta Kartaltepe Kentpark Projesi'nin içerisinde, yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda kuracaklarını anlatan Akgül, şunları kaydetti: 

     ''Şehirlerimizin ve şehirlilik bilincinin başlangıcının çocuklarla olacağına inanıyoruz. Şehirler, çocuklarımızı gözardı etmeden, özellikle onlara uygun bir şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Şehirlilik bilincinin de çocuklardan başlaması gerekiyor. Bu müze projemizle çocuklarımız yaşadığı o süreçleri, belli bir yaşa geldikten sonra da görme ve uygulama şansını bulmuş olacaklar. 

     Anne babalarıyla büyükbaba ve büyükanneleriyle gelecekleri, vakit geçirebilecekleri, çocukluklarını fiili olarak yaşayabilecekleri bir alan olacak.'' 

     Akgül, müzenin Temmuz ayında kapılarını açacağını, burada bir çocuk tiyatrosunun da bulunacağını söyledi. 

     Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de üniversitenin köklü, gelenekleri olan ve tarihi değerlerine bağlı bir üniversite olduğunu ifade ederek, bu bağlamda üniversitenin kapılarını halka açarak bütünleşmeyi amaçladıklarını dile getirdi. 

     Bu kapsamda müzeleri çok önemsediklerini anımsatan İbiş, üniversitenin birikimleri ve değerlerini bu şekilde halka yansıtabileceğini bildirdi. Yerel yönetim ve üniversite işbirliğinin önemine dikkati çeken İbiş, yerel yönetimlerle işbirliği halinde müzeler kurmaya hazır olduklarını belirtti. 

     Ankara'nın müzeler kenti olarak yerini alması ve gerçek anlamda bir kültür başkenti olması gerektiğini savunan İbiş, bu kapsamda,  Ankara  Üniversitesi'nin üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini vurguladı. 

     İbiş, ''Ankara Üniversitesi olarak jeoloji müzesinden çocuk müzesine, tarih müzesinden bilim müzesine birçok müzeyi oluşturabilecek akademik kadro ve ürün bizde mevcut'' dedi. 

     Prof. Dr. Erkan İbiş, çocuk müzesinde, oyuncaktan elbiseye kadar, Cumhuriyet'in ilk yıllarından günümüze birçok değeri halka yansıtacağını anlattı. 

     Konuşmaların ardından, Akgül ve İbiş, çocuk müzesinin kurulmasına ilişkin protokolü imzaladı. 

     Akgül ve İbiş daha sonra müzede sergilenecek oyuncaklardan bazılarını inceledi. 


AA


Geri Dön