25 / 04 / 2024

Ankara Kazan'da 20 milyon metrekarede imar revizyonu yapıldı!

Ankara Kazan'da 20 milyon metrekarede imar revizyonu yapıldı!

Kazan Belediye Başkanı Ertürk, büyük bir risk alarak elini taşın altına koydu ve imarda revizyona gidilmesini istedi. Kazan’da site tarzı, yüksek katlı binaların yapımı için hazırlanan yeni imar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.



Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, büyük bir risk alarak elini taşın altına koydu ve imarda revizyona gidilmesini istedi. Kazan’da site tarzı, yüksek katlı binaların yapımı için hazırlanan yeni imar  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.


KAZAN’DA MODERN YAPILAŞMAYA FIRSAT

Siyasi kaygılardan dolayı, çok riskli olduğu için birçok belediye başkanı mevcut imarda düzenleme yapma cesareti gösteremiyordu.  Kazan Belediyesi’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı şehir estiğini ön planda tutacak modern yapılaşmaya fırsat tanıyan imar revizyon çalışması Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.


İLÇENİN GELECEĞİ İÇİN BU RİSKİ GÖZE ALDIK

Daha önce 5 katlı yapılaşmanın izin verildiği yerlere 7 metre genişliğinde caddeler bırakılmış. Revizyonla birlikte iç içe girmiş o beton yığınları yerine ferah, içerisinde yeşil alanı, otoparkı ve çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlar oluşturduk.  İmar çalışmaları belediye başkanları için çok riskli bir alan. Özellikle merkez imarda revizyona gitmek pek mümkün olan bir durum değildi. Ancak ilçenin geleceği için bu riski göze alarak elimizi taşın altına koyduk ve nihayete erdirdik. İmar revizyonunun uzun sürmesinin nedeni ise Tüm vatandaşların isteklerinin dikkate alınarak herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için ince eleyip sık dokuduk” diye konuştu. 


Kazan’ın şehir planlamasında yeni bir dönem başladı. Site tarzı, yüksek katlı binaların uygulanması için Kazan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün merkez imarında tamamladığı yeni şehir planı Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. İlçenin ilk yüksek katlı özel binasını da Kazan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onaylandı. İmar değişiminde öncü olan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçenin geleceği için büyük bir adım attı.


KAZAN’DA MODERN YAPILAŞMAYA FIRSAT

Siyasi kaygılardan dolayı, çok riskli olduğu için birçok belediye başkanı mevcut imarda düzenleme yapma cesareti gösteremiyordu.  Kazan Belediyesi’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı şehir estiğini ön planda tutacak modern yapılaşmaya fırsat tanıyan imar revizyon çalışması Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.


UFKU GENİŞ, NEFES ALDIRACAK BİR YAPILAŞMA

Habervaktim’e imar değişikliğini değerlendiren Başkan Lokman Ertürk, “Kazan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından imarda revizyona giderken diğer ilçelerin imar çalışmaları ve yapılaşma modeline göz attı. Büyükşehir’de her santimetre karesini inceledi.  Ekibimiz imar revizyonunu yaparken; ufku geniş, ilçeye nefes aldıracak, tek tip şehirleşmenin önüne geçecek bir yapılaşma için uğraştı. Eğitim, sağlık ve spor alanları ayrıştırıldı. Şehir merkezindeki yoğunluğu şehir geneline yayacak yapılaşma ağırlık verildi.  Kazan için yeni bir eğitim kampus merkezi oluşturuldu. Bu kampus alanı yaklaşık 125 bin metrekarelik alanı kapsıyor.  


20 MİLYON METREKARELİK DEĞİŞİM

Yapılan değişikliğin 20 milyon metrekarelik alanı kapsadığını söyleyen Ertürk, “Ovaçayı bölgesinde yapılan çalışmalar rekreasyon çalışması paralelinde yürütüldü. Bu çalışmalar sayesinde daha önce çöplerin toplandığı ve yakılarak imha edilen bölgede, dere yatağında var olan küçük küçük parseller kamulaştırılarak yaklaşık 200 bin metrekare yeşil alan kazandırıldı. Bu alanda içerisinde akarsu kenarında çeşitli işletmelerin ve sayfiye mekânlarının da olduğu yeni bir yaşam alanı oluşturuldu. Ovaçayı’nda  ayrıca vatandaşların balık tutabileceği, sandalla geziler düzenleneceği çalışmalarda yer alıyor. Ayrıca fabrika atıklarını Ovaçayı’nı bırakan tüm işletmeler için ayrıca çalışma başlattık. 


İmar planında yapılan revizyon yaklaşık 20 Milyon metrekarelik bir alanı kapsadı” ifadelerini kullandı.


RAYLI SİSTEMİN TEMELLERİ ATILDI

“İmar revizyonu ile ilk kez tramvay yolu hattı belirlendi” diyen Başkan Ertürk, “Bu imar revizyonu ile raylı sistemin temelleri atıldı.  Aynı şekilde yeni imar revizyonunda bisiklet yolu da ayrıldı. Ulaşımda bisikleti teşvik etmek için ulaşım ağları oluşturulacak. Bisiklet yollarının güzergahları belirlendi. Mevcut yolların yanında Kazan’ı baştan sona dolaşma imkanı sağlayacak bisiklet yolu ve tramvay yolu hatları belirlendi.  Kazan’ın çeşitli noktalarında 1995’li yıllarda yapılmış imar planına göre belirlenen 3 katlı bölgelere dokunulmadı. O yapılar korunacak ve o bölgelerde bahçeli evler yer alacak” açıklamasını yaptı.


YENİ BİR HASTANE ALANI OLUŞTURULDU

Ertürk, Kazan’da yapılması planlanan yeni bir devlet hastanesi alanı oluşturuldu. En az 150 yataklı olması planlanan yeni bir devlet hastanesi için 50 bin metrekare alan ayırdık. Devlet hastanesi için o bölgede imar revizyonu hayati önem taşıyordu. Yapılan düzenleme ile hastanenin yapılması için tüm engeller kaldırılmış olduk.


İLÇENİN GELECEĞİ İÇİN BU RİSKİ GÖZE ALDIK

İmar değişikliği için ince eleyip sık dokuduklarını aktaran Ertürk, “Daha önce 5 katlı yapılaşmanın izin verildiği yerlere 7 metre genişliğinde caddeler bırakılmış. Revizyonla birlikte iç içe girmiş o beton yığınları yerine ferah, içerisinde yeşil alanı, otoparkı ve çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlar oluşturduk.  İmar çalışmaları belediye başkanları için çok riskli bir alan. Özellikle merkez imarda revizyona gitmek pek mümkün olan bir durum değildi. Ancak ilçenin geleceği için bu riski göze alarak elimizi taşın altına koyduk ve nihayete erdirdik. İmar revizyonunun uzun sürmesinin nedeni ise Tüm vatandaşların isteklerinin dikkate alınarak herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için ince eleyip sık dokuduk” diye konuştu.


Haber Vaktim


Geri Dön