29 / 03 / 2024

Ankara Keçiören Metrosu için soru önergesi hazırlandı!

Ankara Keçiören Metrosu için soru önergesi hazırlandı!

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'daki metro çalışmalarında meydana gelen aksamalara ve metro yolcularının duraklar arasında otobüsle taşınması uygulamasına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Ankara Keçiören Metrosu için soru önergesi hazırlandı!


Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'daki metro çalışmalarında meydana gelen aksamalara ve metro yolcularının duraklar arasında otobüsle taşınması uygulamasına ilişkin soru önergesi hazırladı.


Türkiye’nin en pahalı ve hizmet kalitesi en düşük toplu taşım hizmeti Ankara’da verildiğini söyleyen Nazlıaka sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.


Nazlıaka önergesinde "Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Mayıs 2014 tarihinde Sincan Kızılay hattı sinyalizasyon çalışması gerekçesiyle metro sefer saatleri geriye çekilmiştir. 2014 yılı içerisinde biteceği belirtilen çalışma aradan geçen 2 yıla rağmen bitirilmemiş, sefer saatleri de eski haline getirilmemiştir." dedi.


15 Temmuz 2003’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve 2005’te bitirilmesi planlanan Keçiören Metrosu inşaatının, aradan geçen 13 yıla rağmen halen bitirilmediğini dile getiren Nazlıaka "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilen metro inşaatındaki çalışmalar sürerken, 17 Şubat 2014’te Sincan Metrosu açılışında konuşan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, “Keçiören metrosu da yıl sonunda test sürüşlerine başlayacak, 2015’te de hizmete alacağız” demiştir." dedi.


Bu olumsuz durumlara bir yenisin daha eklendiğini belirten Nazlıaka, "Keçiören metrosunun Batıkent metrosuna bağlantı çalışmaları nedeniyle 16 Nisan’dan itibaren 2 ay süreyle yeni uygulamaya geçilmiştir. 16 Nisan’da başlayan uygulamaya göre Kızılay ya da Koru’ya gitmek için Sincan veya Batıkent’ten metroya binen yolcular, Akköprü İstasyonu’nda indirilmekte, yolcular Akköprü Kavşağı’ndaki köprünün altından yürüyerek yolun karşısına geçip otobüslere binerek AKM istasyonuna taşınmakta ve buradan tekrar metroya binmektedirler. Kızılay yönünden gelen yolcular ise AKM’den otobüslerle Akköprü’ye taşınmaktadır." ifadelerinde bulundu.


Kargaşaya neden olan bu uygulamanın, tıklım tıklım doldurulan otobüsler ve yaşanan zaman kaybı nedeniyle vatandaşların ciddi tepkisine neden olduğunun da altını çizen Nazlıaka şu sorulara yanıt aradı;


1- Keçiören Kızılay bağlantısı iki ayda bitirilecekse bu çalışma neden yaz tatili döneminde yapılmamaktadır?


2- Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Keçiören metrosunu 2015’te de hizmete alacağız” beyanına rağmen bu hat hala hizmete alınamamıştır. Çalışma neden aksamıştır? Nerede hata yapılmıştır?


3-  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama Sincan hattında aktarmanın 2014 yılı sonunda sona ereceği yönündedir. Aradan geçen iki yıla rağmen bu çalışma neden bitirilememiştir? Sincan Kızılay metro seferleri Batıkent aktarması yapılmadan ne zaman başlayacaktır? Metro saatleri hangi tarihte eski haline dönecektir?


4- Keçiören metrosu devreye girdiğinde Sincan - Kızılay arasındaki metro hattından Sincan, Etimesgut, Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri faydalanacaktır. Bu güzergah bu ilçelerde yaşayan yaklaşık 2.5 milyon vatandaşımızın yolcu yükünü taşıyabilecek midir?


5- Keçiören metrosu bitirilme süresi ile bir rekora imza atılmıştır. Bu metronun inşaatının bu kadar gecikmesi nedeniyle Ankaralılardan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?


6- Ankara’da ulaşım giderleri yılda ikiye katlanmıştır. Bu durum göz önüne alındığında ulaşımda indirim yapılması düşünülmekte midir?





Geri Dön