29 / 03 / 2024

Ankara Keçiören'de yeni meydanlar oluşturulacak

Ankara Keçiören'de yeni meydanlar oluşturulacak

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "ilçenin birkaç noktasında kent meydanı oluşturma düşüncesinde
olduklarını" bildirdi



Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemen hemen bütün modern şehirlerde halkın bir araya geldiği meydanlar olduğunu söyledi.

Meydanların etrafında sosyal donatı alanlarıyla beraber oluşan bir yapı olduğunu belirten Ak, "Ama bazen maalesef bizler, bu meydanları şehir planlarının içerisinde öngörmeyip, kendiliğinden oluşmasını bekliyoruz. Halbuki bunların şehirlerin planları yapılırken oluşturulması lazım" dedi.

Meydanların kavşaklar değil, yaşayan ve insanların faydalanabileceği mekanlar halinde olması gerektiğine dikkati çeken Ak, "Bu anlamda bizler Keçiören'de meydanlar oluşturmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Yeni yapılaşacak yerlerde belki bunu planlamak daha kolay. Ama eski dokunun üzerinde bu tür meydanları ortaya çıkarmak kolay değil. Onun için iyi bir fizilibite çalışması yaparak kentimizin içerisinde bir değil belki birkaç ayrı yerde hem merkezoluşturmak hem de meydan oluşturmak düşüncesi içerisindeyiz" diye konuştu.

Özellikle Kalaba ve belediye binasının bulunduğu alanda bir meydan çalışması olduğunu kaydeden Ak, daha önceden yapılmış olan bu çalışmaları geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Dere ıslah çalışması projesi çerçevesinde geniş kapsamlı bir çalışmayı uygulayacaklarını ifade eden Ak, "Sadece Kalaba'da değil aynı zamanda Keçiören'in başka yerlerinde bu tür meydanların, bu tür merkezlerin oluşması
lazım. Çünkü tek bir merkezli bir görünüm, şehrin gelişimini olumsuz etkileyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Meydanların yapılabilmesi için ilçede boş alanların olduğunu anlatan Ak, bu alanların iyi bir şekilde düzenleyerek meydanlarını oluşturulabileceğini belirtti.

Ak, meydanların, ulaşımı kolay ve trafiği olumsuz etkilemeyecek yerlerde oluşturulması gerektiğini de kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tam tersine trafiği ve ulaşımı rahatlatacak bir pozisyon içerisinde kurulması lazım. Bizim geneldeki mantık, meydan dendiği zaman büyük kavşaklar anlaşılıyor. Halbuki kavşaklar meydan değildir. Orada bir şey yapabilmeniz için orayı mutlaka trafiğe kapatmak zorundasınız. Trafiğe kapatmadan da insanların oraya gelmesi, bir sosyal faaliyetin yapılması gerekiyor. Bu meydanların oluşmasında boş alanların iyi değerlendirilmesi, yeşil alanların, parkların iyi değerlendirilmesi ve iyi planlanması gerekiyor. Onun üzerinde çalışıyoruz şu anda. İnşallah Keçiören'e güzel birkaç meydan kazandırmak istiyoruz."
AA


Geri Dön