29 / 03 / 2024

Ankara Keçiören'e kentsel dönüşümle 6 bin konut inşa edilecek!

Ankara Keçiören'e kentsel dönüşümle 6 bin konut inşa edilecek!

Habertürk Ankara Gazetesi köle yazarı Dilvin Kaygusuz bugünkü yazında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile yaptığı röportaja yer verdi. İşte o haber...



Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile iftardan sonra Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin düzenlendiği alanda buluşup sahura kadar Keçiören'i konuştuk. 200 hektarlık alanı kapsayan 'Şelaleler Vadisi Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi'ni anlatan Başkan Ak, ilçeye kazandırılacak macera parkının da müjdesini verdi 


"Başkanlarla İftardan Sahura" sayfamızın konuğu Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak oldu. Yazar Ömer Erdoğan'ın iftar davetine katılan Başkan Ak ile Kalaba Kent Meydam'nda bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde buluştuk. Sahura kadar etkinlik alanında hemşehrileriyle vakit geçiren Ak, çocuklara macun ve şeker dağıttı. Alanda stant açan esnaftan teşbih koleksiyonu için yeni parçalar baktı. Etkinlik sona ermeden alandan ayrılmayan Başkan Ak, sahurunu da belediye binasında, makam odasında yaptı. Sohbetimiz sırasında 'Şelaleler Vadisi Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi' hakkında bilgi veren Başkan Ak, konutlarıyla, rekreasyon alanlarıyla ve macera parkıyla Ankara'nın en sıra dışı kentsel dönüşümü olacağını ifade etti. 


BAŞKAN Ak ile daha sonra etkinlik alanında kurulan Keçiören Evi'nde ilçede yaptıkları çalışmaları konuştuk. Kanuni, Şenyuva, Bademlik, 3 Nisan ve Güzelyurt mahallelerini içine alan Şelaleler Vadisi Hacıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi'ni anlatan Ak, şunları söyledi: 


"Keçiören'in en büyük ve önemli projelerinden biri gerçekleşmiş olacak. Burayı bir vadi projesi şeklinde planlıyoruz. İsmini de 'Şelaleler Vadisi' koyduk. 200 hektarlık eğimli ve zor bir arazi. 140 hektarlık kentsel dönüşüm alanı olarak, geri kalanı ise rekreasyon alanı olarak ayrıldı. Proje kapsamında yıkılacak 800 gecekondu ile ilçeye 6 bin konut kazandırılacak. Okulundan camisine, alışveriş merkezinden yürüyüş yollarına, düğün salonlarından gezi alanlarına kadar pek çok unsur bu projede yer alacak. Ayrıca tematik parklar olacak. Bunlardan biri üzüm bağlıcılığı ile ilgili. Doğa ve sporseverlerin ilgi duyacağı Keçiören Macera ve Rekreasyon Alanı, Türkiye'nin en büyük ve en yüksek macera alanı olarak planlanıyor. Oldukça ilginç ve sıra dışı bir kentsel dönüşüm olacak. Bu anlamıyla Ankara'nın belki de Türkiye'nin en ilginç tasarımını ortaya çıkardık. Buradaki yeni yaşam alanları beraberinde gelen yollarla Keçiören ile Kuzey  Ankara  Camii ve Külliyesi arasında aktif bağlantı oluşturulacak." 


DEV projeler için toplu açılış 

 

SAHUR için belediyeye geçmeden önce, çalışmaları süren diğer yatırımlarla ilgili de bilgi veren Ak, şöyle 

tesis tamamlandı. Hemen yakınına ise Bağlum Mesire Alanı yapıldı. İnşaatı devam eden Taha Akgül Spor 

 devam etti: 


"Ovacık'ın imarı tamamlandı, altyapısı, ulaşımı ve çevre düzenlemesi ile her şeyi planlandı. İnşaatlar da başladı. Ovaket adını alacak bölgenin, 10 yıl içinde 130 bin nüfusa sahip olmasını bekliyoruz. Abdurrahim Karakoç Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi'ni, Bağlum'un ilk kültür merkezi olarak planladık. 6 bin 100 metrekare alana inşa edilen tesis tamamlandı. Hemen yanında ise Bağlum mesiri alanı yapıldı. İnşaatı devam eden Taha Akgül Salonu, Keçiören'in en büyük spor kompleksine kavuşacak. 15 bin metrekarelik alanı inşa edilen salon, 10 bin 110 metrekare kapalı alandan oluşacak. Basketbol, voleybol ve hentbol sahası ile 2 adet güreş sahasının yanı sıra masa tenisi ve eskrim gibi spor dalları için özel alanlar olacak." 


Başkan Ak, Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Taha Akgül Spor Salonu, Bağlum Kültür Merkezi ve henüz açılışı yapılamayan tesisler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir toplu açılış yapmak istediklerini söyledi.



Habertürk Ankara


Geri Dön