23 / 04 / 2024

Ankara Kentsel Dönüşüm Paneli 3 Ekim'de!

Ankara Kentsel Dönüşüm Paneli 3 Ekim'de!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ortaklığında düzenlenecek “Kentsel Dönüşüm Paneli" 3 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşecek.



Mekan, yaşam, kent, kır değişiyor, dönüşüyor. Mekansal müdahaleler, kentsel toplumsal eşitsizlikler ve gerilimler çetrefilleşiyor. Neoliberal politikalar bağlamında, kentsel dönüşüm kavramı çeşitleniyor ve kentsel dönüşüm uygulamaları günbegün artıyor. Kimileri kazanıyor, kimileri kaybediyor, sosyal adalet sorunları yaratılıyor ve karşıt mücadele pratikleri örülüyor.


Türkiye'nin bilhassa son on yılı içinde farklı düzlemlerinde tartışılagelen kentsel dönüşüm kavramını yeniden ele alarak güncel gelişmeler, değişiklikler ve durumlar üzerinden kapsamlı bir değerlendirme yapmak amacıyla, meslek alanlarımız içerisinde hala yakıcı bir sorun alanı olan ‘Kentsel Dönüşüm'ü Ankara’yı odağa alarak tartışmaya açılıyor. 


TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası  Ankara  Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ortaklığında düzenlenecek “Kentsel Dönüşüm Paneli" 3 Ekim 2015 tarihinde İMO Teoman Öztürk Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.



Geri Dön