29 / 03 / 2024

Ankara Konutkent'teki baz istasyonu kaldırıldı!

Ankara Konutkent'teki baz istasyonu kaldırıldı!

Çankaya’ya bağlı Konutkent Mahallesi 2992. Sokak’ta 40 metre yüksekliğindeki bir direk üzerine kurulu 3 farklı GSM operatörüne ait baz istasyonları sürdürülen girişimlerle önceki gün kaldırıldı.



ankaya’ya bağlı Konutkent Mahallesi 2992. Sokak’ta 40 metre yüksekliğindeki bir direk üzerine kurulu 3 farklı GSM operatörüne ait baz istasyonları Çankaya Belediyesi, Çayyolu Elektromanyetik Kirlilikten Korunma Derneği (ÇEKOD) ve mahalle sakinlerinin girişimleriyle önceki gün kaldırıldı.


Vatandaşların şikayetleri üzerine Yenimahalle Belediyesi Meclisi, baz istasyonları hakkında 13 Mayıs 2010 tarihinde ruhsatsız yapı üzerinde oldukları gerekçesiyle yıkım ve para cezası kararı almıştı. Yıkım kararının iptali için GSM şirketlerinin biri tarafından 2014’te açılan dava Danıştay’da iptal edilmiş ama baz istasyonları kaldırılmamıştı.


‘SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYORDU’


Kararın uygulanması için ÇEKOD çatısı altında çalışmalarını sürdüren mahalle sakinleri, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından şikayetlerini Çankaya Belediyesi’ne iletti. Bir yıl süren görüşmelerin ardından baz istasyonlarının kaldırılması konusunda şirketlerle anlaşıldı. Önceki gün bölgeye gelen GSM şirketi personeli baz istasyonlarını kaldırdı. 5 yıldır mücadele verdiklerini belirten vatandaşlar, “Kaçak bir yapı ile evimizin önüne 5 yıl önce baz istasyonu diktiler. Sağlığımızı tehdit ediyordu. Kaldırıldığı için mutluyuz” dedi.


VATANDAŞ-BELEDİYE İŞBİRLİĞİ


Baz istasyonlarının kaldırılması için kendilerine destek veren Yenimahalle ve Çanakaya belediyelerine teşekkür eden ÇEKOD Başkanı Ramazan Öngöre ise şunları söyledi:


“Çabalarımız sonuç verdi. 5 yıldır verdiğimiz mücadeleyi kazandık. Dernek çatısı altında başlattığımız mücadelemiz, mahalle sakinleri ile muhtarın da desteği ile büyüdü. Vatandaşın istemediği bir yapının kaldırılması için her iki belediye de taşın altına elini koydu. Belki de ilk defa vatandaş ile belediye bu konuda beraber çalıştı. Mücadelemize destek veren herkese teşekkür ediyorum.”



Hürriyet Ankara







Geri Dön