28 / 03 / 2024

Ankara-Konya hattına çok yüksek hızlı tren!

Ankara-Konya hattına çok yüksek hızlı tren!

TCDD'nin Siemens'ten temin ettiği ve test sürüşleri tamamlanan yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında hizmete girdi. Tren 320 km hız yapabiliyor.



TCDD Yüksek Hızlı Tren Bölge Müdürü Abdurrahman Genç, "İlk seferini yapan çok yüksek hızlı tren seti, üst standartlara sahip. Konfor, güvenlik donanımları, seyahat ve araç özellikleri bakımından dünyadaki en iyi araçlardan biri. Tren saatte 320 kilometre işletme hızına ulaşıyor. Diğer yüksek hızlı tren setlerimiz saatte 250 kilometre hız yapabiliyor" diye konuştu.


444 YOLCU TAŞIYOR


Çok yüksek hızlı tren setinin tüm hatlarda çalışmaya uygun olduğunu dile getiren Genç, diğer 6 tren setinin yapımının devam ettiğini, 2016'nın ilk yarısından itibaren de diğer tren setlerin tesliminin yapılmaya başlayacağını söyledi. Yeni trenin 444 yolcu kapasiteli olduğunu belirten Genç, "YHT setinde ayrıca 16 kişi oturma kapasiteli restoran, 2 adet tekerlekli sandalye yeri, vagon tavanlarında yolcu bilgilendirme amaçlı monitörler ve engelli yolculara yönelik alanlarda personelle iletişim sağlanması için dahili telefonlar yer alıyor" dedi.


İLK BİLETİ ALDI


Yolculardan Soydan Görgülü, Konya'da Hukuk Fakültesinde okuması dolayısıyla sürekli YHT ile seyahat ettiğini belirterek, "Yeni tren setine ilk bileti ben almışım. Hızlı treni, çabuk ulaşım sağlaması nedeniyle çok beğeniyorum. Temiz ve ferah bir ortam" diye konuştu. Çok süratli bir şekilde Konya'ya gidip geldiğini ifade eden Görgülü, hızlı trenin yaygınlaştırılmasını istedi. Kızıyla birlikte Konya'ya gittiğini anlatan Zeynip Çalık, "Geniş, ferah. Çok güzel, çok beğeniyoruz. Otobüsle ya da arabayla gitseydim balığımı yanımda getiremeyecektim ama hızlı trenle balığımı da yanıma alabildim" dedi.



Hürriyet Ankara





Geri Dön