24 / 04 / 2024

Ankara Lalahan'da okul yapımı için arsa bağışı!

Ankara Lalahan'da okul yapımı için arsa bağışı!

Ankara Lalahanlı hayırsever Orhan Bahadır, 2 bin 195 metrekarelik arsasını okul ya da sağlık ocağı yapımı için bağışladı.



Lalahan’da ikamet eden hayırsever Orhan Bahadır, bağışlayacağı 2 bin 195 metrekarelik arsa üzerine sağlık ocağı ya da okul yapılmasını istedi.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Lalahan’da ikamet eden 85 yaşındaki hayırsever Orhan Bahadır’ı evinde ziyaret etti. Akgül’le bir müddet sohbet eden Bahadır, Mamak’ta yaşanan dönüşüme tanıklık ettiğini dile getirdi. Daha önce Kur’an kursu yapılmak üzere arsa bağışında bulunan hayırsever, bir kez daha arsa bağışlamak istediğini Akgül’e iletti. Bağışlamayı düşündüğü 2 bin 195 metrekarelik arsa üzerine sağlık ocağı ya da okul yapılmasını isteyen Bahadır, “Başkanım daha önce üzerine Kur’an kursu yapılmak üzere bir arsamı cami derneğine bağışlamıştım. Şimdi 2 bin metrekareden fazla olan bir başka arsamı belediyeye bağışlamak istiyorum. Bu arsanın üzerine uygun görülecek sağlık ocağı ya da okul yapılmasını istiyorum. Sizin uygun göreceğiniz hizmet kurumunun inşaatında da yine başka arsalarımı satarak destek olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.


Bahadır’a teşekkür eden Akgül, “Bu millet her zaman bölüşmeyi, paylaşmayı bilmiştir. Dinimiz kişinin ölümden sonra amel defterinin kapandığını ancak geride insanlara hizmet veren eserler bırakanların amel defterinin kapanmadığını söylüyor. Sizde bıraktığınız bu eserlerle hep hayırla anılacaksınız” şeklinde konuştu.


Hayırsever Orhan Bahadır’ın sağlık durumu hakkında bilgi alan Akgül, evde muayene ve sağlık ekibinin düzenli olarak Orhan Bahadır’ı ziyaret ederek, sağlık durumunun takip edilmesi talimatını verdi.


Milliyet


Geri Dön