19 / 04 / 2024

Ankara Lozanpark'taki buz pisti neden yıkılacak?

Ankara Lozanpark'taki buz pisti neden yıkılacak?

Eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın 2013 yılında “Umuyorum ki bu tesis artistik buz pateni dalında uluslararası sporcular yetiştirecek” diyerek hizmete açtığı Lozanpark’taki buz pistinin yıkım çalışmalarına başlandı.



Başkan Alper Taşdelen, buz pistinin yerine, “Lozan’ı betimleyen güzel bir Atatürk Anıtı düşünüyoruz” dedi.


Farklı tarihlerde birçok kez yenileme çalışmalarının yapıldığı Lozanpark, bu kez buz pistinin tahliyesiyle gündeme geldi. Eski başkan Bülenk Tanık döneminde halı saha alanına yapılan buz pistinin yıkımına başlandı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, işletmeci firmanın söküm çalışmalarına devam ettiği pistin yerinde yeni bir yapı olmayacağını söyledi.


ANIT YAPILACAK

Buz pistinin tahliyesinin önceden belli olduğunu belirten Taşdelen şöyle konuştu: “O çok önceden planlanan bir şeydi yeni bir şey değil. Buz pateni kalkacak, parka dahil olacak. Normal park alanına dahil edeceğiz. Adı Lozan Park olduğu için oraya Lozan’ı betimleyen güzel bir Atatürk Anıtı düşünüyoruz. Yeni bir yapı olmayacak.”


SÖZLEŞME BİTTİ GİDİYORUZ

Parktaki pist sözleşmelerinin bittiğini kaydeden işletme yetkilisi ise, “Üç yıllık sözleşmemiz vardı, sona erdi. Biz tahliye ediyoruz. Söküm çalışmalarına başladık. Çelik konstrüksiyonları ve diğer ekipmanları söküyoruz. Pazartesiye kadar tamamen boşaltmayı hedefliyoruz. Aslında işletme olarak beklentilerimizi çok karşılamadı. Biz de devam etme konusunda ısrarcı olmadık. İstanbul’da bazı belediyelerden talep var. Oraya götürebiliriz” dedi.


ŞAMPİYONLAR ÇIKARACAKTI

Lozanpark yerleşkesinde halı saha alanına yapılan buz pisti 2013 yılında dönemin belediye başkanı Bülent Tanık tarafından hizmete açılmıştı. Yaklaşık Bin 700 metrekare kapalı alan içerisinde 600 metrekarelik buz pistine sahip olan tesis, buz pateni, senkronize buz pateni ve buz hokeyi sporlarına hizmet veriyordu. 200 kişilik seyirci alanını barındıran buz pisti için eski Başkan Bülent Tanık, “Umuyorum ki bu tesis artistik buz pateni dalında uluslararası sporcular yetiştirecek. İnanıyorum ki bizlerin de katkısıyla artistik buz pateni dalında Türkiye’nin adı daha sık duyulmaya başlanacak” demişti.


Hürriyet Ankara


Geri Dön