29 / 03 / 2024

Ankara Mamak'ta 1.150 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta 1.150 gecekondu yıkıldı!

Bu güne kadar binlerce gecekonduyu yıkarak yerine modern konutlar inşa eden Mamak Belediyesi Altıağaç -Karaağaç - Hüseyingazi Mahallelerinde yeni bir kentsel yenileme projesini daha hayata geçiriyor.




Kentsel dönüşüm projeleriyle örnek alınan Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Bu güne kadar binlerce gecekonduyu yıkarak yerine modern konutlar inşa eden Mamak Belediyesi Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Mahallelerinde yeni bir kentsel yenileme projesini daha hayata geçiriyor. 575.000 metrekare alanda uygulanan proje kapsamında bölgede bulunan 1400 gecekondudan 1150’sinin yıkımı gerçekleştirildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Gecekondu, çöplük ve cezaevi gibi olumsuz imajından kurtulan Mamak’ta büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Hazırladığımız kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme projeleri kapsamında binlerce gecekonduyu kavgasız gürültüsüz bir şekilde yıkarak yerine modern konutlar inşa ettik. Sosyal donatı alanları, eğitim tesisleri, kültürel tesisleri ve yeşil alanlarıyla vatandaşlarımızı üst standartlara kavuşturuyoruz ” dedi.

 

870 Konutun ihalesi yapıldı

Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerini kapsayan Kentsel Yenileme Projesi Kapsamında 870 konutun ihalesi  TOKİ  tarafından yapıldı. 5750 konut, 3 cami, 2 adet ticaret merkezi, 3 adet okul, 2 adet sosyo-kültürel tesis’in yapılacağı Kentsel Yenileme Projesinin en çok dikkat çeken yönü ise yeşil alana ayrılan miktar. Projenin yüzde 57’si yeşil alana ayrılırken, yüzde 21’i konut ve yüzde 22’si yol ve sosyal donatı olanı olarak yapılacak.




Mamak Belediyesi


Geri Dön