23 / 04 / 2024

Ankara Mamak'ta 187 kaçak yapı yıkıldı!

Ankara Mamak'ta 187 kaçak yapı yıkıldı!

Kent estetiğini korumak için gerekli önlemleri alan Mamak Belediyesi, bir yandan kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken, bir yandan da tinercilerin, uyuşturucu kullananların mekanı haline gelme riski taşıyan terk edilmiş yapıları yıkıyor...



KENT estetiğini korumak için gerekli önlemleri alan Mamak Belediyesi, bir yandan kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken, bir yandan da tinercilerin, uyuşturucu kullananların mekanı haline gelme riski taşıyan terk edilmiş yapıları yıkıyor. 


Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı harita mühendisi, yapı denetim amiri ve inşaat teknikerinden oluşan ekip, ilçede görüntü kirliliğine neden olan, kimliği belirsiz kişilerce kötü amaçlı kullanılarak çevreyi ciddi derecede rahatsız eden harabe halindeki metruk binaları yıkıyor. 


Vatandaş şikâyetlerinin yanı sıra her gün bölge taraması gerçekleştiren ekip, yasal zemin oluşturulmasının ardından yıkımları gerçekleştiriyor. Mamak'ta geçtiğimiz yıl 280 sahipsiz virane ve kaçak yapı yıkıldı. 


BU YIL 187 METRUK YAPI YIKILDI 



Mamak'ta, 2014 Ocak ayından bu yana 201 kaçak yapı tespit edilerek 187 tanesi yıkıldı. Kanunlar çerçevesinde tehlike arz eden binaların yıkımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak'ta görselliğe ve huzura büyük önem verdiklerini söyledi. Mamak'm, şehircilik anlayışına ters düşen ve çevre kirliliğine sebep olan yıkıntılardan temizlendiğini belirten Akgül, yıkım için mahalle sakinlerinin de kendilerine destek verdiklerini kaydetti. 


Habertürk Ankara 





Geri Dön