29 / 03 / 2024

Ankara Mamak'ta gecekondu izleri siliniyor!

Ankara Mamak'ta gecekondu izleri siliniyor!

Gülseren- Anayurt, Yatık Musluk- Altınevler ve Altıağaç- Karaağaç- Hüseyingazi Kentsel Dönüşüm çalışma alanlarında incelemelerde bulunan Turan'a, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül eşlik ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi...



 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergiin Turan, Mamak Belediyesi tarafından uygulanan ve Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projelerini gezdi. Gülseren-Anayurt, Yatık Musluk-Altınevler ve Altıağaç-Karaağaç-Hiiseyingazi Kentsel Dönüşüm çalışma alanlarında incelemelerde bulunan Turan'a, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül eşlik ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kentsel Dönüşüm alanları gezisi sonrası bilgi veren Turan, "Mamak'ta önemli projelerimiz bulunuyor. Bu projeleri geliştirmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Mamak'tayız" dedi. Turan Akgül'ün modem bir kent dinamiğinin oluşumunda büyük katkılar sağladığını belirterek, teşekkür etti. 

Turan ve Akgül ilk olarak GiilserenAnayurt Kentsel Dönüşüm alanında hızla yükselen modern konutları gezdi. 8 ay önce 2 bin konutun temelinin atıldığı ve yapımı tamamlanan modem konutları gezen heyet daha sonra 22 hektarlık alanda 3 etaptan oluşan Yatık Musluk-Altınevler Kentsel Dönüşüm Projesini inceledi. 2 etabı tamamlanan proje kapsamında, 3 kısımdan oluşan 3. 

etabın çalışmalarının hızla devam ettiği alanı inceleyen Turan ve Akgül son olarak yüzde 90 oranında anlaşmaların sağlandığı Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi kentsel dönüşüm alanını gezdi.  TOKİ  ile yürütülen proje kapsamında 1200 konutun projesi hazırlanıp TOKİ'ye teslim edildi. 1200 konutun da proje hazırlık çalışmaları devam ediyor. 

Mamak'ta hizmet atağının hızla devam ettiğini kaydeden Akgiii. "Gecekondu izlerinin yok olduğu mahal lelerimizdekonutlar hızla yükseliyor. Konutların inşaat çalışmaları devam ederken, yeni binalar için temel çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 

Daha önce kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modern konutların yükseldiğini görmek, ilçemiz için önemli bir avantaj. Kentsel dönüşümle birlikte hem görsel kirliliğin önüne geçilecek hem de mahallelerin değeri artacak" dedi. 


Anayurt


Geri Dön