25 / 04 / 2024

Ankara Mamak'taki dönüşümde 870 konutun temeli atıldı!

Ankara Mamak'taki dönüşümde 870 konutun temeli atıldı!

ANKARA'DA kentsel dönüşümün öncüsü olan Mamak Belediyesi, Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nin temellerini attı.



ANKARA'DA kentsel dönüşümün öncüsü olan Mamak Belediyesi, Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nin temellerini attı. Her geçen gün fazla değer kazanan ilçede çarpık yapılaşmanın önüne geçerek, depreme dayanıklı konutlann inşa edileceği, Mamak'ın üç ayrı mahallesini kapsayan proje kapsamında 870 konutun temeli törenle atıldı. 


Temel atma törenine, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TOKÎ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Mamak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKÎ işbirliğiyle uygulanan proje kapsamında 574 bin metrekarelik alanda 5420 konut yapılacak. Yeni yerleşim alanında konutlann yanı sıra, 4 adet cami, 2 adet ticaret merkezi, 4 adet okul,l adet (Aşevi)Kızılay Binası ve 2 adet sosyal kültürel tesis yer alacak.


Haber Vaktim


Geri Dön