24 / 04 / 2024

Ankara marka kenti olacak!

Ankara marka kenti olacak!

Ankara’nın marka olması yönünde Alışveriş Festivali dahil bir dizi çalışma yürüten ATO, marka konusunun önemine dikkat çekmek, marka kültürü oluşturmak ve Başkent’te yeni markalar katabilmek için bir “Marka Konferansı” düzenlemeye hazırlanıyor.



Ankara’nın marka olması yönünde Alışveriş Festivali dahil bir dizi çalışma yürüten  Ankara  Ticaret Odası (ATO), marka konusunun önemine dikkat çekmek, marka kültürü oluşturmak ve Başkent’te yeni markalar katabilmek için bir “Marka Konferansı” düzenlemeye hazırlanıyor.

 

ATO Reklam, Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu ve komisyon üyeleri tarafından hazırlık çalışmaları yürütülen ve önümüzdeki aylarda yapılacak olan  “Marka Konferansı” etkinliği üç gün sürecek.

  

-Konferans Gala ile başlayacak-

Marka Konferansı’nın başlangıcı görkemli bir gala ile yapılacak. ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleşecek galaya siyaset ve iş dünyasının temsilcilerinin yanı sıra, marka olmuş yerli ve yabancı şirketlerin yetkilileri ve sanatçılar katılacak.

 

-Marka Konferansı-

Etkinlik süresince gerçekleşecek ilk program Marka Konferansı olacak. Dünyaca tanınan marka olmuş çok sayıda yabancı konuşmacı ile Türk konuşmacıların bulunduğu 47 konuk,  ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonu’nun aynı anda üç ayrı salonunda konferanslar vererek, görüşlerini paylaşacak. Marka Konferansı’nda 29 ayrı oturumda, marka konusu her yönüyle konuşulacak.

 

-Marka Endüstrisi Fuarı-

Marka Konferansı’nda konu etraflıca işlenirken diğer yanda Marka Endüstrisi Fuarı gerçekleştirilecek. Marka konusunun sanayi ürünleri açısından işlenişi ve öneminin gözler önüne serileceği fuarı çok sayıda yerli ve yabancı konuğun ziyaret etmesi bekleniyor.

 

-Geleceğin Marka Liderleri-

Marka Etkinliği’nde geleceğin yöneticileri gençler de unutulmadı. “Geleceğin Marka Liderleri” adı altında düzenlenecek eğitimlere gençlerin katılımı sağlanacak ve eğitim sonunda da katılımcılara sertifika verilecek.

 

-Ankara Lezzetleri Sergisi-

Etkinlikte mutfak kültürü de yer alacak. Ankara Lezzetleri adı altında düzenlenecek sergide Başkent başta olmak üzere yöresel yemekler, tatlı ve böreklerin yer alacağı bir sergi düzenlenecek.  Etkinlik kapsamında ayrıca bir de yemek yarışması yapılacak.

 

-Markalar Koşuyor-

Marka konusunun her yönüyle ele alınacağı etkinlikte spor aktivitelerine de yer verilecek. “Ankara Markaları Koşuyor” adı altında düzenlenecek spor yarışında Ankara Markalarının temsilcileri 10 bin metre uzun mesafe koşusu yapacak. Dereceye giren markalara birer plaket sunulacak.

 

-Marka Meydanı-

Üç gün sürecek programın en renkli etkinliklerinden biri de Ankara markalarının anıtının dikileceği bir meydan etkinliği olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin göstereceği bir meydanda marka olmayı başarmış şirketlerin logoları, tarihçe, misyon, vizyon ve ürünlerinin yer aldığı anıtlar bulunurken, bundan sonra marka olmayı başaracak şirketler de meydan anıt dikebilecek.

 

-Beni Bir Marka Yap-

ATO tarafından gerçekleştirilecek Marka Konferansı programında Ankara’nın kendi markalarını yaratması için 10 yıl sürecek “Beni bir Marka Yap” projesine de start verilecek. ATO’nun 68 meslek komitesi tarafınca seçilecek, vizyonu geniş ve arge çalışması olan 50 şirketin marka olmasının desteklenmesi için 10 yıllık bir yol gösterme süreci başlatılacak. 50 şirketin tek tek mercek altına alıncağı ve ihtiyacı olan doğrultuda destekleneceği sürecin sonunda Ankara’nın dünyaca tanınan markalara sahip olması hedefleniyor.

 

-Ankaralı Sanatçıdan Kapanış Konseri-

Resim sergileri ve  çalışma atölyelerin yapılacağı festivalin kapanışı da açılışı kadar görkemli olacak.Üç gün boyunca unutulmaz konferans ve etkinliklere imza atacak olan Marka Konferansı etkinliği, Ankara’dan çıkarak marka ve ünlü olmayı başarmış bir sanatçının konseri ve sahne gösterileri ile son bulacak.

 

 -“Amacımız şehrin ve içindeki herşeyin marka olarak tanınması”-

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara’da bir marka konferansı düzenlemenin çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Bizim amacımız şehrimizin ve bu şehrin içinde bulunan herşeyin bir marka olarak dünya çapında tanınmasıdır” dedi. Bir şehri marka yapmanın geri dönüşü en yüksek yatırımlardan biri olacağına dikkat çeken Bezci, “Amacımız, yatırımları canlandırmak, talep gören üretim yapmak, şehrimizin, ürünlerimizin değerini artırmaktır” diye konuştu. 


Geri Dön