24 / 04 / 2024

Ankara Mebuskent projesi için geri sayım başladı!

Ankara Mebuskent projesi için geri sayım başladı!

Türkiye'nin en yeşil konut projesi Mebuskent'te geri sayım başladı. Proje, hobi bahçeleri, hayvan dostu parkları ve geniş ağaçlık alanlarıyla şimdiden doğal yaşam sevenlerin gözbebeği haline geldi.



Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, Ankara'nın Batıkent Karacakaya bölgesinde kurulan Mebuskent hakkında SABAH Ankara'nın sorularını yanıtladı. 

 Aymor Grup olarak Ankara'nın en büyük konut projelerinden biri olan Mebuskent projesini gerçekleştiriyorsunuz. Bu projenin genel unsurlarını kısaca anlatabilir misiniz? 

Batıkent Karacakaya'da kurulan ve yapımına 2013 yılında başladığımız Mebuskent'in konut alanları 602 daire ve 332 villadan oluşuyor. İnşaatın şu an itibariyle yüzde 60'ı tamamlanmış bulunuyor. Bittiğinde "Şehir içinde koca bir şehir" olacak Mebuskent, 4-5 bin kişilik nüfus barındıracak. Ankara'nın bir uçtan bir uca bağlantılı güzergâhlarına sadece 25 dakikalık mesafede yer alan yerleşkemizin alt yapı çalışmaları da büyük ölçüde tamamlanmış bulunuyor. Mebuskent konutları, 2016 yılında teslim edilecek ve son çeyrekte burada yaşam başlayacak. 


 Bu yerleşkeyi tercih eden kişiler için tasarladığınız konut seçeneklerinden bahseder misiniz? 

Mebuskent'te herkese uygun konut var. Ankara'nın yeni gözde yaşam merkezi olan ve içerisinde 602 daire ve 332 villa bulunan yerleşkemiz, yeni evli, çocuklu ya da çocuklarını büyütüp köşesine çekilmiş emekliler olmak üzere her aile tipine uygun farklı konut seçeneği sunuyor. Projede yeni evli çiftler ya da emekliler için 2+1, çocuklu ve daha kalabalık aileler için 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerimiz bulunuyor. Villa tipi ve çok katlı seçenekleri de sunduğumuz bu projede dileyen çocuklu aileler için bahçeli villalar cazip... 

 'Şehir içinde şehir' konseptiyle hazırlanan Mebuskent yerleşkesinin yeşil alanlarından ve sosyal imkanlarından bahseder misiniz? 

Türkiye'nin yeşil alanı en büyük projesi olan Mebuskent, şehrin gürültü ve karmaşasından; egzoz gazlarıyla kirlenmiş havasından kaçanlara doğayla iç içe, yeşile dokunarak, bol oksijen soluyarak yaşama imkânı sunuyor. Yerleşkenin kurulduğu 388.000 metrekarelik bir alanın 85 bin 750 metrekare ile yüzde 87'sini yeşil alanlar ve sosyal yaşam alanları oluşturuyor. Beton alanların payı ise sadece yüzde 13. Yaklaşık 86 bin metrekarelik alan içinde meyve ağaçları dâhil her türden toplam 23 bin ağaç dikilecek, diğer bitkilerle birlikte zengin bir botanik parkı oluşturulacak. Bu da demek oluyor ki aile başına 25 ağaç düşecek ve her ailenin küçük bir korusu olacak. Ayrıca her ayrıntının titizlikle düşünüldüğü Mebuskent'te hobi bahçeleri olacak ve aileler kendi organik ürünlerini yetiştirerek çocuklarına sağlıklı besin sunma imkânına sahip olacak. 

 Bu konutlara sahip olanlar için ne tür aktivite ve alternatifler sunuyorsunuz? 

Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacağı oyun alanları olacak. Gençlerin fiziki ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak her türlü spor imkânı bulunacak. Ebeveynlerin gün, toplantı ve diğer sosyal etkinliklerini gerçekleştirebileceği özel mekânlar yapıyoruz. 86 bin metrekareye yayılmış yeşil alan doğal botanik parkı niteliğinde. Bu alan içinde 13.650 metrekarelik golf sahası, 5.000 metrekarelik AVM, 2.000 metrekare alanda yer alacak spor kompleksleri, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, oyun parkları, evcil hayvanlar parkı bulunacak. Ayrıca kreş ve okul olacak. Bütün bunlar Mebuskent'te oturan aileleri ev dışında canlı ve çok yönlü bir sosyal hayata teşvik edecek. 

 Günümüz toplumlarında en büyük sıkıntılardan biri de insanların kent hayatında kendilerini güvende hissedemiyor olmaları. Bu çerçevede Mebuskent'i tercih edenler için alınan güvenlik tedbirleri nelerdir?

Mebuskent'in konut ve site tasarımı, tamamen güvenli bir yaşam sunan konsept anlayışıyla kurgulandı. Doğanın içinde yeni bir yaşam alanı kurarken aslında yeni bir yaşam biçimi de oluşturduk ve önceliklerimizin başında da güvenlik unsuru geliyor. Sıfırdan yeni yaşamı kurgularken seçkin komşularla, çocukların güvenle büyüyeceği bir yaşam alanı olmasına özen gösterdik. Yaşadığınız alanı seçseniz de komşularınızı seçme şansınız olmuyor. Burada sıfırdan bir yaşam oluşturuyoruz. Konut alan kişiler yakınlarını, arkadaşlarını da getirerek ev sahibi yapıyor. Seçkin, aile kültürünü ve komşuluk ilişkilerini çok önemseyen kişiler ev alıyor. Sıcak, güvenli bir kent hayata geçiriyoruz aslında... Fiziki özelliklerini de en üst düzey güvenlik tedbirleriyle donatarak oluşturuyoruz. 4 metrelik duvarla çevrili Mebuskent'in dört bir yanı kameralarla donatılmış, çocukların güvenle sokağa çıkacağı ve ebeveynlerin huzur duyacağı bir yaşam sunacağız. Oturanlar 7/24 kesintisiz güvenlik hizmetinden yararlanabilecek. 


HER KESEYE UYGUN KONUT VAR


Mebuskent konutlarından birine sahip olmak için sunulan ödeme planlarından behsedebilir misiniz?

Mebuskent'te her keseye uygun konut bulunuyor. Başkentin konutta yeni cazibe merkezi olan projemiz, herkese ve her keseye uygun konut tipi ve ödeme planı sunuyor. Burada konut tipi alıcının yaşam zevkine, ödeme planı ise bütçesi ve ödeme gücüne göre çeşitleniyor. Konutlarımızın fiyat aralığı alt ve orta gelir grubu için oldukça uygun.. Çift maaşlı bir ailenin yıllarca kira ödemek yerine, 4-5 yıl vadede kira öder gibi taksitlerle Mebuskent'te konut sahibi olması mümkün... 

Sabah Ankara


Geri Dön