29 / 03 / 2024

Ankara Metrosu çalışmalarını Ulaştırma Bakanlığı devraldı

Ankara Metrosu çalışmalarını Ulaştırma Bakanlığı devraldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin Ankara Metrosu gibi çalışmalarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından devralınarak bitirilebilmesinin önünün açıldığı bildirildi



TMMOB Şehir Plancıları Odası, 13 Temmuz´da resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Genel Müdürlüğünün teşkilat ve görevleri hakkında kanuna getirilen geçici madde düzenlemesiyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin  Ankara  Metrosu gibi çalışmalarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından devralınarak bitirilebilmesinin önünün açıldığını bildirdi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 13 Temmuz´da resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Genel Müdürlüğünün teşkilat ve görevleri hakkında kanunda, kamu yararı ilkelerinin gözetilmediği, genel hukuk gerekleri ve kanun sınırlarının ihlal edildiği iddia edildi.

Yeni karayolları kanununun, mevcut belediye, orman ve imar kanunlarına aykırı düzenlemeler içerdiği savunulan açıklamada, kanunun Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin metro çalışmalarını ilgilendiren yanları olduğu öne sürüldü. Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin metro çalışmalarına ilişkin olarak da şu görüşlere yer verildi:

"Ulaştırma Bakanlığının Teşkilat ve Görevlerine 40. madde ile getirilen geçici madde düzenlemesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi belediyelerin yüzüne gözüne bulaştırmış olduğu ve gerek belediyenin borçlar konusundaki sicili ve gerekse yapımında çıkan sorunlar nedeniyle kredi de alamadığı Ankara Metrosu gibi metro çalışmalarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından devralınarak bitirilebilmesinin önü açılmıştır."
AA

Geri Dön