25 / 04 / 2024

Ankara Metrosu'nun yeni hatlarının test sürüşlerine yakında başlanacak!

Ankara Metrosu'nun yeni hatlarının test sürüşlerine yakında başlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Metrosu'nun yeni hatları Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent hatlarında yakında test sürüşlerine başlamayı planladıklarını,y eni tren setlerinin birkaç gün içinde geleceğini bildirdi...



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  Ankara  Metrosu'nun yeni hatları Kızılay Çayyolu ve Batıkent-Sincan hatlarında yalanda test sürüşlerinin başlayacağını bildirdi. Yıldırım, bu hatlarda kullanılmak üzere Çin'den alman ilk iki metro araç setinin Derince Limanı'na gelmek üzere olduğunu belirterek, "Yeni tren setlerini birkaç gün içerisinde Ankara'ya getireceğiz" dedi. 


Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden devralınan Ankara metroları yapım işinde sona yaklaştıklarını ifade etti. Kızılay Çayyolu ve Sincan-Batıkent hatlarında rayların döşendiğini ve yakın zamanda test sürüşlerine başlamayı planladıklarını belirten Yıldırım, "Büdiğiniz gibi 2014 yılı Nisan ayında açılması planlanan bu iki hattın açılış tarihini revize ettik. Bu iki hattı Cumhuriyetimizin 90'ıncı kuruluş yıl dönümüne, 29 Ekim 2013'e yetiştirme kararı aldık. Bin kişi, 24 saat 3 vardiya halinde çalışarak 29 Ekim'e bu iki hattı yetiştirmeye çalışıyor" diye konuştu. 

'Metro 67,5 kilometreye ulaşacak' Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıkent ve Keçiören-Tandoğan hatlarının tamamlanmasının ardından Ankara'nın mevcut 23,5 kilometrelik kent içi metro sistemi uzunluğunun 67,5 kilometreye çıkacağına işaret eden Bakan Yıldırım, metro istasyonu sayısının da, 23'ten 54'e yükseleceğini kaydetti. Yıldırım, "Ankara metroları, artık Ankaralı hemşehrileririımizin neredeyse tamamına hizmet edecek hale gelecek" dedi. 


Yeni metro setleri geliyor Bakan Yıldırım, söz konusu hatlarda kullanılacak 324 aracın ilk kısmının Çin'de üretilmeye başladığını, inşaat çalışmalarıyla eş zamanlı olarak metro araçlarının imalatının sürdüğünü söyledi. Yıldırım, "İki hattımızda inşaat çalışmalarımız tamamlanmak üzere. 

Bu vesileyle imalatı tamamlanan ilk 2 metro setimiz yola çıktı, Derince Limanı'na gelmek üzere. Birkaç gün içerisinde de Ankara'ya getireceğiz" şeklinde konuştu. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön