25 / 04 / 2024

Ankara Mimarlar Odası'nın 44. Olağan Genel Kurulu seçimleri 13-14 Şubat'ta!

Ankara Mimarlar Odası'nın 44. Olağan Genel Kurulu seçimleri 13-14 Şubat'ta!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44. Olağan Genel Kurulu'na iki listeyle gidiyor. Ankara Şube Başkanı T. Karakuş Candan, halkı 13 Şubat'ta Cumhuriyetten yana, üyelerini de 14 Şubat'ta halktan yana tavır almaya davet etti.



ATATÜRK Orman Çiftliği, Kaçak Saray gibi mücadelelerle sık sık gündeme gelen Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi 13-14 Şubat'ta 44. Olağan Genel Kurulunu yapacak. Genel Kurul seçimine mimarlar iki liste ile gidecek. 


Mevcut yönetime karşı aday olan grup kendisini, "Taraf olmaktan, onların oluşturduğu durumların analizlerini çıkarmaktan artık yorulduk sanırım" ifadeleriyle tanıttı. Bu kesimin. AKP'nin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in icraatlarına Oda'nın karşı çıkmasından rahatsız olduğu belirtiliyor. 


'CUMHURİYETTEN YANA TARAF OLUN' 

Tezcan Karakuş Candan, "Mimarlar Odası böyle bir dönemde tarafsız olamaz. Mimarlar Odası Ankara Şubesi 60 yıl boyunca taraf olmuştur. Şubenin tarafsız olması demek. Melih Gökçek'in rant politikalarına, AOÇ'nin 35 bin dekarının talan edilmesine onay vermek demektir. 2 katlı bölgelerde 32 katlı yapılara onay vermek, Gökçek'in akşam düşünüp sabah Meclis'ten geçirdiği bütün o çılgın projeler için 'acaba ben de bu işi alıp yapabilir miyim?'demektir" diye konuştu. 


Halkı 13 Şubat'ta Cumhuriyetten yana, üyelerini de 14 Şubat'ta halktan yana tavır almaya davet eden Candan, "Bu süreçte Mimarlar Odasının ve TMMOB geleneklerinde seçime giren grupların başka bir grubu itham etmesini, iftira ve yalan üzerinden politika yapmasını Mimarlık ortamı kabul etmez. Buna 13-14 Şubat'ta gereken cevabı vereceğiz" dedi. 


Kapadokya talan ediliyor 

MİMARLAR Odası Ankara Şubesi, Nevşehir'in tarihi yapısının Nevşehir Belediyesi tarafından talan edildiğini gündeme getirmişti. Nevşehir Belediye Başkanının süreci örtbas etmek için yalan yanlış bilgi ve fotoğraflarla basının karşısına geçtiğini söyleyen Tezcan Karakuş Candan, "Belediye Başkanı Nevşehir Kalesi ve etrafındaki tarihsel yapıları gösteren kendinden önceki ve şu andaki uydu görüntülerini yayınlasın" çağrısında bulundu. Kültür Bakanlığı'nı ve UNESCO'yu göreve davet eden Candan, Kültür Bakanlığı'nın bölgeye acilen heyet göndermesini ve kamuoyuna bilgi aktarmasını istedi.


Aydınlık


Geri Dön