28 / 03 / 2024

Ankara Mobilyacılar Sitesi yeniden inşa edilmeli!

 Ankara Mobilyacılar Sitesi yeniden inşa edilmeli!

Siteler GİAD Başkanı Yönetimi, "TOKİ'nin Kayseri Mobilyacılar Sitesi projesini Ankara'ya da istiyoruz" dedi, TOKİ Başkanı'na, "Bunu yapın, tarihe geçin" çağrısında bulundu.



Siteler GİAD Başkanı Yönetimi, "TOKİ'nin Kayseri Mobilyacılar Sitesi projesini Ankara'ya da istiyoruz" dedi,  TOKİ  Başkanı'na, "Bunu yapın, tarihe geçin" çağrısında bulundu. 


Siteler Genç İşadamları Derneği (Siteler GİAD) Yönetimi, bölgenin kangrene dönüşen sorunlarının çözümünün, "Her şeye sıfırdan başlamak" olduğunu bildirdi. Ankara'nın ticari hayatına yön veren Mobilyacılar Sitesinin, bu koşullarda özlenen günlerine geri dönmesinin mümkün olmadığını ifade eden Siteler GİAD Başkanı Hayri Bulut, "Geçici ve günübirlik çözümlerin bugüne kadar faydasını görmedik. Bundan sonra da görmemiz olası değil. Siteler'in ihtiyaç duyduğu yegâne unsur, bölgenin sıfırlanarak A'dan Z'ye her şeyin yeniden yapılmasıdır. Bunu başaracak olan kurum da bizce TOKİ'dir" dedi. 


Kayseri modeli uygulanabilir 


Kentsel dönüşümde çok başarılı projelere imza atan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin artık sanayiye de yöneldiğini anımsatan Başkan Bulut, "TOKİ, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) tek çatı altında toplayarak Türk sanayisinin altyapısına destek sağlamaktadır. Bu çalışmalar kapsamında Kayseri'de son derece modern ve çağın gereklerine uygun bir mobilyacılar sitesi inşa etmektedir. Proje dâhilinde inşa edilen işyerleri teslim aşamasına gelmiştir. Bu uygulamanın benzerini  Ankara  rzsı Siteler GİAD Başkanı Hayri Bulut Mobilyacılar Sitesi için çözümüne gerçekleştirmek bugün bölgemizin sorunlarının en gerçekçi yaklaşım bu olacaktır" şeklinde konuştu. 


Ticaret Gazetesi



Haber Star Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Siteler GIAD Başkanı Hayri Bulut, "Siteler'in ihtiyaç duyduğu yegâne unsur, bölgenin sıfırlanarak A'dan Z'ye her şeyin yeniden yapılmasıdır. Bunu başaracak olan kurum da bizce TOKİ'dir" dedi. 


Siteler Cenç İşadamları Derneği (Siteler GİAD) Yönetimi, bölgenin kangrene dönüşen sorunlarının çözümünün, "Her şeye sıfırdan başlamak" olduğunu bildirdi. Ankara'nın ticari hayatına yön veren Mobilyacılar Sitesi'nin, bu koşullarda özlenen günlerine geri dönmesinin mümkün olmadığım ifade eden Siteler GİAD Başkam Hayri Bulut, "Ceçici ve günübirlik çözümlerin bugüne kadar faydasını görmedik. Bundan sonra da görmemiz olası değil. Siteler'in ihtiyaç duyduğu yegâne unsur, bölgenin sıfırlanarak A'dan Z'ye her şeyin yeniden yapılmasıdır. Bunu başaracak olan kurum da bizce TOKİ'dir" diye konuştu. 


KAYSERİ MODELİ 


Kentsel dönüşümde çok başarılı projelere imza atan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin artık sanayiye de yöneldiğini anımsatan Başkan Bulut, "TOKİ, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) tek çatı alanda toplayarak Türk sanayisinin altyapısına destek sağlamaktadır. Bu çalışmalar kapsamında Kayseri'de son derece modem ve çağın gereklerine uygun bir mobilyalar sitesi inşa etmektedir. Proje dâhilinde inşa edilen işyerleri teslim aşamasına gelmiştir. Bu uygulamanın benzerini Ankara Mobilyacılar Sitesi için gerçekleştirmek bugün bölgemizin sorunlarının çözümüne en gerçekçi yaklaşım bu olacaktır" dedi.


TOKİ'YE ÇAĞRI 


Ankara Mobilyacılar Sitesi'nin her geçen yıl pazar değerini kaybettiğine, Siteler markasının göz göre göre yok olmaya mahkum bırakıldığına da dikkat çeken Bulut, şöyle devam etti: "Bölgenin fiziki şartlan son derece yetersiz, son derece kötü. 

Mevcut koşullarda geçici çözümlerle Siteler'in kan kaybının engellenmesi mümkün değil. Çözüm, bölgenin bir kentsel dönüşümle yeniden inşasıdır. Bunu yapacak kurum da TOKİ'dir. TOKİ yeni bir Ankara Mobilyacılar Sitesi kurabilir. Siteler'de hizmet veren işadamlarının, esnafların, çalışanların beklentisi de umudu da budur."



Star Ankara 


Geri Dön