28 / 03 / 2024

Ankara Mutlukent'te tepki çeken satış ofisi!

Ankara Mutlukent'te tepki çeken satış ofisi!

Mutlukent Mahallesi’nde bir sitenin önünde atıl halde kalan eski satış ofisi, site sakinlerinin tepkisine neden oldu. Çankaya Belediyesi yetkilileri, “Yıkmayacağız, kamu yararına kullanacağız” açıklamasını yaptı.



Mutlukent Mahallesi’nde bir sitenin önünde atıl halde kalan eski satış ofisi, site sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar yapının yeşil alan üzerinde plansız bir şekilde durduğunu belirterek yıkılmasını isterken, Çankaya Belediyesi yetkilileri, “Yıkmayacağız, kamu yararına kullanacağız” dedi.


Çankaya’ya bağlı Mutlukent Mahallesi’ndeki 312 Ulusoy City sitesinin önündeki yeşil alanda bulunan atıl durumdaki plansız satış ofisi binasının, Çankaya Belediyesi tarafından kullanılacak olması site sakinlerini tedirgin etti.


Site sakinleri, müteahhit firma tarafından park alanı üzerine plansız olarak yapılan ve 2009’dan bu yana atıl durumda kalan binanın yıkılması için Çankaya Belediyesi’ne dilekçe verdi. Vatandaşların tepkisi devam ederken, binanın tadilatını sürdüren Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince park alanında da çalışmalar yapıldı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise, dilekçelerine dönüş yapılmadığını belirterek, “Evimizin önü belediye tarafından inşaat alanına dönecek. Yıllardır atıl bina yıkılsın diye müteahhit firmayla yazıştık. Şimdi de belediyeyi ikna etmeye çalışacağız” diye tepki gösterdi.


PLANSIZ BİR YAPI


Müteahhit firma tarafından, 2009’da yapılan ve dairelerin satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından boşlatılan satış ofisinin plansız olduğunu belirten site yönetimi de, ofisin belediye tarafından yıkılması gerektiğini ifade etti.


Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden aldıkları bilgiye göre araziye organik tarım arazisi yapılacağı bilgisi aldıklarını kaydeden site yönetimi, şunları aktardı: “Müteahhit firmanın, sitenin önüne bıraktığı çöp yığınını kaldırmak için yıllardır uğraşıyoruz. Tam yıkılacak derken, bu kaçak yapıya şimdi de belediye sahip çıkıyor. Binanın acilen yıkılmasını ve alanla ilgili olarak da kamuya açık yeşil alan dışında kullanılmayacağına dair yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.”


ÇANKAYA BELEDİYESİ: İSTEK DOĞRULTUSUNDA KULLANACAĞIZ


Konuyla ilgili açıklama yapan Çankaya Belediyesi yetkilileri, şunları söyledi: “Vatandaşın şikayetçi olduğu bina ve çevresindeki alanla ilgili olarak inceleme başlattık ve park alanı üzerindeki binanın kamu yararına değerlendirileceğini düşündük. Mimari özellikleri itibariyle güzel bir yapı olan bina, plansız ancak yasaya göre park alanlarının 100’de 3’üne bu şekilde plansız, geçici ve gerektiğinde yıkılabilecek yapılar yapılabiliyor. Bölgede herhangi bir proje yok. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Hizmet birimi olarak bölge halkının, istekleri doğrultusunda binayı değerlendirerek ek hizmet binası ya da kamu yararına bir merkez haline getireceğiz.”


Hürriyet Ankara







Geri Dön