18 / 04 / 2024

Ankara Nallıhan'da 20 hektar orman ile 500 dönüm bahçe yandı!

 Ankara Nallıhan'da 20 hektar orman ile 500 dönüm bahçe yandı!

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde çıkan yangında 20 hektar orman ile 500 dönüm bahçe yandı. Yangına 8 arazöz, 3 dozer ve çok sayıda itfaiye aracı ile müdahale edildi...



Ankara'nın Nallıhan ilçesinde çıkan yangında 20 hektar orman ile 500 dönüm bahçe yandı.


Edinilen bilgiye göre, Nallıhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde henüz nedeni belirlenemeyen nedenden dolayı çıkan yangın çıktı. Nallıhan, Mudurnu ve Beypazarı Belediyesi itfaiye ekipleri ile orman işletme şefliğine ait arazözler yangına müdahale etti.


Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, yangında 20 hektar orman alanı ile 500 dönüm bahçelerinin zarar gördüğünü söyledi.


Yangına 8 arazöz, 3 dozer ve çok sayıda itfaiye aracı ile müdahale edildiğini kaydeden Demirayak, şunları söyledi:


“Yangın, şu sıralarda kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ekipler yangını kontrol altına almalarının ardından soğutma çalışmalarını sürdüre. 80 işçiyle, köylüler arazözler, itfaiye ekipleri çok yoğun bir çaba gösterdiler. Yangını köyü sirayet ettirmediler. Yangını 1-2 saat içinde tamamen kontrol atına almış olacağız. İş makinalarıyla yangının önünü kestiler.”


AYDIN'DA 4 HEKTAR ORMAN ALANI YANDI


Aydın'ın Germencik İlçesi'nde, ormanlık alanda çıkan yangında 4 hektar alan zarar gördü. Yangın, 2 yangın söndürme helikopteri ve bir yangın söndürme uçağı ile itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı.


Yangın, Abdurrahmanlar Köyü mevkii ile İzmir-Aydın otobanı kenarındaki ormanlık alanda 4 farklı noktada çıktı. Yangına, karadan Aydın ve Germencik Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Havadan 2 yangın söndürme helikopteri ile 1 uçağın söndürme çalışmalarına katıldığı yangının çıkış nedeni henüz belirlemezken, farklı noktalarda devam etmesi nedeniyle ekipler yangını güçlükle kontrol altına alabildi. 4 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


Akşam 





Geri Dön