20 / 04 / 2024

Ankara'da ofis yatırımında hangi bölgeler tercih ediliyor?

Ankara'da ofis yatırımında hangi bölgeler tercih ediliyor?

Başkent Ankara'nın gayrimenkul hareketliliğinde kamu binalarının büyük rolü var. Özel sektör temsilcileri Çukurambar, Söğütözü ve Konya Yolu bölgesindeki projelerden ofis sahibi olmayı ya da ofis kiralamayı tercih ediyor.



ANKARA'DA bir dönem gözde olan Çankaya'dan sonra Çıkrıkçılar Yokuşu, Başbakanlık, kamu kurum ve kuruluşları ve hastanelere olan yakın olan Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve Söğütözü bölgesi öne çıkmaya başladı. Revaçtaki bölgeler arasında İncek, Eskişehir Yolu, Çukurambar, Bilkent, ümitköy, Yaşamkent ve Çayyolu'nu sayabiliriz. Başkentte büyükşehir belediyesinin kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde 50'den fazla noktada başlattığı çalışmalar da gayrimenkul piyasasındaki hareketliliğe etki yapıyor. 


Artık Eryaman, Sincan-Yenikent, Susuz ve Etimesgut gibi semtler de değerli hale geldi. Ayrancı, Büyükesat, Küçükesat, Yenimahalle, Ulus, Kurtuluş, Cebeci ve Kolej gibi semtlerde emlak fiyatları yükselişte.  Ankara  ilçeleri arasında yatırımın geri dönüşü bakımından en kârlısı yaklaşık 14 yıllık dönüş oranı ile Elmadağ olarak tespit edildi. Elmadağ'ı Ayaş, Kalecik, Polatlı ve Çubuk gibi yeni şehirleşmenin yoğun olarak yaşanmaya başladığı ilçeler izliyor. 


Nereler yükselişte? 

Bir zamanlar alım ve satımda kazandıran prestijli yatırım bölgeleri arasında yer alan Gaziosmanpaşa, Çankaya 'nın yerini Eskişehir Yolu aldı.  Eskişehir Yolu, Çukurambar, Bilkent Ümitköy ve Çayyolu'na doğru gelişen Ankara'daki gayrimenkullerin fiyat artışı, SİNPAŞ gibi markalı konut projelerinin şehrin içine yaptığı yatırımlarla daha da arttı. Kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde büyükşehir belediyesinin 50'den fazla noktada başlattığı dönüşüm yarışındaki başarı gayrimenkul piyasasının hem hareketlenmesine hem de kentteki emlak kalitesinin artmasına neden oldu. 10 yıl önce değerli bilinen Bilkent, Ümitköy, Çayyolu, Beysukent, Yaşamkent'in dışında artık Eryaman, SincanYenikent, Susuz ve Etimesgut gibi yerler de değerli hale geldi. Öte yandan Ayrana, Büyükesat, Küçükesat , Yenimahalle, Ulus, Kurtuluş, Cebeci ve Kolej gibi semtlerin de kısa sürede gayrimenkul piyasasında hakkedici değerlere geleceğini söyleyebiliriz. 


ANKARA'DA beş yıldızlı otel konforunda lüks bir hayatın kapısı Eskişehir Yolu üzerindeki West Gate ile açılıyor. 3 kulede 747 konuttan oluşan West Gate; farklı tasarımı, kullanıcı dostu planlaması ve yüksek prim potansiyeliyle Ankara'nın gelecek vizyonuna uygun inşa edildi. Yatırımcının ilgi odağı olduğu projede satışlar inşaat sürecine paralel olarak tamamlanmak üzere. Kullanıma hazır 1+0,1+1 ve 2+1 tipi rezidans seçeneklerinin de yer aldığı West Gate Residence'da housekeeping, oda servisi, resepsiyon ve lobi, vale, sekreterya, concierge hizmetlerinin yanı sıra toplantı odaları, 24 saat teknik servis, oto yıkama da bulunuyor. 30 bin metrekarelik alışveriş merkezinde 120 farklı mağazanın yer aldığı proje 38 bin 840 metrekare alan üzerinde Doğukan Yapı tarafından 2013 yılında hayat geçirilmişti. 


Yeni Akit El


Geri Dön