20 / 04 / 2024

Ankara One Tower Diplomatique yeşil bina kriterlerine uygun!

Ankara One Tower Diplomatique yeşil bina kriterlerine uygun!

One Tower Diplomatique projesinde yaşam kısa süre sonra başlayacak. Ankara Oran'da inşa edilen "yeşil bina" kriterlerine uygun olarak inşa edildiğini biliyoruz.



Başkent Ankara'nın en özel bölgelerinden Oran'da hayata geçirilen One Tower Diplomatique projesinde yaşam kısa süre sonra başlayacak. Projenin 185 metre yüksekliğiyle kentin en yüksek konut kulesi özelliği taşıdığını ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Ozçelik, projenin detaylarını ve öne çıkan özelliklerini anlattı. 


One Tower Diplomatique, inşaat başladığı günden bu yana dikkat çeken bir proje oldu. Projeyle ilgili neler söyleyebilirsiniz? 

Projemizi, bin 150 rakımla başkentin en yüksek bölgelerinden Oran'da hayata geçirdik. Toplam 185 metre yüksekliğiyle kentin en yüksek konut kulesi olan One Tower Diplomatique, 9 farklı büyüklük ve nitelikte, 2+1'den en üst katlarda yer alan penthouse'lara kadar çok alternatifli 306 rezidanstan oluşuyor. One Tower Diplomatique, dünyaca ünlü Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Ankara'daki ilk konut projesi olma özelliği de taşıyor. Projemizin hemen altında da One Tower Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni hayata geçirdik. Bünyesindeki özellikle kadın ve çocukların seveceği zengin marka karmasıyla Ankara'nın "dişi AVM'si" olarak öne çıktı. One Tower AVM, hizmete gireli çok kısa bir süre olmasma karşın seçkin marka karması, özel etkinlikleri ve gurme lezzetleri bir araya getiren kurgusuyla kentin yeni buluşma noktalarından biri haline geldi. Projenin inşa edildiği bölgenin  Ankara  için özel bir anlamı var. 


Oran, One Tower Diplomatique için ne ifade ediyor? 

Oran'ın Ankara için geçmişten gelen bir önemi var. Bir zamanlar bürokrasinin kalbi olan Oran, şu an seçkin kişilerin kent merkezinden uzaklaşmadan yaşamlarını sürdükleri bir bölge olarak öne çıkıyor. Çok sayıda yabancı temsilcilik ve büyükelçiliğe de yakın bir konumda hayata geçirdiğimiz One Tower Diplomatique, bölgenin bu önemine çok yakışan bir proje oldu. Konforlu ve kaliteli özellikleri, titizlikle kurguladığımız sosyal donatı alanlarıyla Ankara'nın en özel bölgesinin, en dikkati çeken konut projesi olan One Tower Diplomatique çok beğenildi. Çok yakın zamanda yaşamın başlayacağı One Tower Diplomatique, yalnızca Oran ve çevresinden değil, hem Ankara'dan hem de diğer bölgelerden oldukça talep alan bir proje oldu. Projemiz diplomatik personelin de dikkatini çekti. Tamamlandığında başkentin en yüksek konut kulesi olacak, 48 katlı One Tower Diplomatique konut projemizin yaklaşık yüzde 10'unun diplomatik personel tarafından tercih edildiğini söyleyebilirim. 


Projenizin "yeşil bina" kriterlerine uygun olarak inşa edildiğini biliyoruz. "Yeşil bina" olabilmesi için projede ne gibi özelliklere yer verilmeli? One Tower Diplomatique'in bu noktada farkı ne? 

Dünyamızın günden güne kirlenmesinde inşaat sektörünün ciddi etkisi olduğu malum. Küresel ısınmaya neden olan karbondioksit salınımının neredeyse yüzde 40'ından inşaat sektörü sorumlu. Durum böyle olunca inşaat sektörü temsilcilerinin projeler üretirken, çevre bilinciyle hareket etmeleri çok daha önem kazanıyor. Son yıllarda bu konuda doğru bir bilinçlenme olduğunu gözlemliyoruz. Çoğu proje artık çevreye duyarlı malzemelerden inşa edilirken, güneş ve rüzgar enerjisi gibi alternatif sistemlere yönelerek daha temiz bir doğaya katkıda bulunuyor. Çevreci malzemeler kullanılarak inşa edilen bu binalar, hem yaşam kalitesini arttırıyor, hem de genel giderleri düşürerek binlerce liralık tasarrufun önünü açıyor.Biz, One Tower Diplomatique projesini hayata geçirirken, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmayı, çevre bilinciyle projelenen bir yapı ortaya çıkarmayı ön planda tuttuk. Bunun için de enerji tasarrufundan çevre kirliliğine kadar her detayı titizlikle ele aldık. Binanın yeşil ve çevreci olduğunu tanımlayan Leed Gold Sertifikası adaylığıyla başkentin öncü projelerinden olmanın gururunu yaşıyoruz. Yüksek katlarda yaşamını sürdüren kişiler zaman zaman rüzgardan ciddi şekilde etkilenir. 


One Tower Diplomatique de 185 metre yüksekliğiyle, Ankara'nın en yüksek konut kulesi olma özelliği taşıyor. Rüzgarın konut sahiplerinin konforunu düşürmemesi için aldığınız önlemler var mı? 

Eskiden binalar en fazla 9-10 katlı inşa edilirken, şimdilerde neredeyse konuttan bulutlara dokunmak mümkün hale geldi. Ancak halen geleneksel konut algısından kopamayanlar yok değil. Ara katta olursa daha konforlu yaşayacağını, en üst katta mevsim koşullarından daha fazla etkileneceğini düşünenler mevcut. Hayata geçirdiğimiz One Tower Diplomatique projemiz Ankara'nın en yüksek noktalarından Oran'da inşa ediliyor. Rakımı itibarıyla serin bir bölgedeyiz. Bu noktada Ankara'da hatta Türkiye'de çok görülmeyen bir yönteme imza atarak, projemizi İngiltere'deki bir laboratuvarda 'rüzgar tüneli testine' tabi tuttuk. Test, ileride ortaya çıkabilecek olumsuz durumlara karşı hesapların doğru bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Projemizde yaşayan herkesin aynı konfora sahip olması bizim için çok önemli. Yapılan testler sonucunda alınan önlemler ve malzeme seçimi rüzgarla ilgili bütün katlarda sıkıntı yaratmayacaktır. 


Bir konut projesi için örnek dairenin önemi nedir? 

Yeni nesil konut projelerinde, alıcının sahip olacağı konutu gözünde d alta iyi canlandırmasına faydası olduğu için örnek dairenin büyük titizlikle hazırlanması gerektiğine inanıyoruz. One Tower Diplomatique'de de satış ofisimizde 2+1 ve 4+1 olmak üzere iki ayrı tipte örnek daire hazırladık. Konut alanların sahip olacağı eşyaların yanı sıra mobilya yerleştirildiğinde evlerin nasıl görüneceğine dair de büyük ipucu veriyor. İnşaat sürecinde konut sahiplerinin dairelerini görebilmesi mümkün olamıyor. Gerçek dairelerin birebir aynısını satış ofisimizde inşa ederek konudan hayal gücüne bırakmadık. 


Projede yer alacak sosyal alanlardan bahsedebilir misiniz? 

One Tower Diplomatique'de yer alacak sosyal tesiste birbirinden farklı hizmetler sunulacak. Kapalı yüzme havuzunun da bulunacağı sosyal tesiste buhar odasından sauna ve masaj odalarına kadar çeşitli hizmetler verilecek. One Tower'da yaşayanların keyifli bir hayat sürebilmesi için tüm ayrıcalıkları düşündük. Örneğin, sosyal tesislerimiz spor yapmak isteyenler için birbirinden farklı alternatifler sunacak. Fitness, pilates, yoga, tek pota basketbol sahası, masa tenisi, satranç ve dart salonunun yanı sıra sosyal tesislerde genel aktivite alanları da bulunacak. 


www.onetower.com.tr/


Forbes Ankara


Geri Dön