26 / 04 / 2024

Ankara Onkoloji Hastanesi'nin yanına inşaat şantiyesi kuruldu!

Ankara Onkoloji Hastanesi'nin yanına inşaat şantiyesi kuruldu!

Türkiye'de onkoloji alanında hizmet veren tek eğitim ve araştırma hastanesi konumunda olan Ankara Onkoloji Hastanesi'nin dibinde beton ve inşaat şantiyesi kuruldu. Hastalar enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya.



Türkiye'de onkoloji alanında hizmet veren tek eğitim ve araştırma hastanesi konumunda olan  Ankara  Onkoloji Hastanesi'nin dibinde beton ve inşaat şantiyesi kuruldu. Kanser ve kemik iliği nakli tedavisi gören hastalar enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya. 


YÖNETİM TEPKİLİ: BİZE SORMADILAR DURUMU 

Habervaktim'e değerlendiren Hastanenin Başhekim Yardımcısı Halil Yılmaz Sur, şantiyenin hastalar için risk oluşturup oluşturmadığı konusunda kendilerinden görüş alınmadığını belirterek, "îşin açıkçası sağlık tesislerinin etrafında bırakın beton santralini, inşaatın olması bile çok uygun değil Çünkü burada onkolojik hastalar var, kemik iliği nakli olanlar var. Etrafta uzun süreli inşaatların olması nedeniyle tedavi edilen hastalarda birtakım hastalıkların komplikasyon olarak, enfeksiyon olarak ortaya çıkması muhtemelen gerçekleşiyor" dedi. 

Demetevleri'ndeki Onkoloji Hastanesi'nin yanı başında inşaat çalışması başlatıldı, özellikle beton santiyesi, Onkoloji'de tedavi gören hasta ve yakınlarını endişelendiriyor. 


HASTA VE YAKINLARI TEDİRGİN OLUYOR ONKOLOJİ 

Hastanesi'nin yakınındaki çalışma, hasta ve ailelerini de tedirgin ediyor. Hayatta tutunmak için tedavi gören hastalar, hastanenin yanında yer alan inşaat ve beton şantiyesinin sağlıkları için tehlike oluşturduğunu, her an enfeksiyon kapabileceklerini dile getirdiler. Aileler ise şantiyelerin kurulmasının insan sağlığına verilen değerin göstergesi olduğunu kaydettiler. Şifa arayan yatanları için endişelendiklerini belirten vatandaşlar, inşaat çalışmalarının ve beton şantiyesinin çok hassas olan hastalann sağlığını tehdit ettiğini ifade ettiler. 


Vaktim


Geri Dön