26 / 04 / 2024

Ankara OSB arıtma tesisi Ağustos'ta açılacak!

Ankara OSB arıtma tesisi Ağustos'ta açılacak!

Ankara Arıtma tesisi yakın tarihte çevre izni alınarak Ağustos 2015'te arıtma tesisinin resmi açılışının yapılması planlanmaktadır. Tesis sayesinde Trabzon OSB'de sanayi ve evsel atık sorunu tümden ortadan kalkacak.



5 milyon liralık tesis faaliyete geçiyor Trabzon Arsin OSB tarafından yaptırılan arıtma tesislerinin yapımı tamamlandı. OSB Başkanı Koray Turan; "5 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz arıtma tesisleri sayesinde OSB'mizde 'kirlilik' adına hiçbir ize rastlanmayacak" dedi.  OSB Başkanı Turan, tesisin sağlayacağı kazanımları örneklendirdi. Trabzon Arsin OSB'de, yaklaşık 5 milyon lira tutarında yatırım yapılan arıtma tesisleri devreye girecek. Sanayi ve evsel atık sorununu ortadan kaldıracak arıtma tesisi yatırımının, OSB'ye büyük bir kazanım şeklinde döneceğini belirten Arsin OSB Başkanı Koray Turan; "Tesis sayesinde OSB'mizde çevre kirliliği şu ya da bu şekilde OSB için söz konusu olmayacak" şeklinde konuştu. Turan, tesisin inşasına 2011'de başlandığını da sözlerine ekledi. 


Koray Turan sanayicilerle buluştu 

Başkan Koray Turan, arıtma tesisinin Ağustos'ta hizmete gireceğini söyledi. Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Trabzon TSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile bir araya gelen Arsin OSB Başkanı Koray Turan, yönetim kurulu üyeleri, sanayiciler ve firma temsilcileriyle temaslarda bulundu. 


Çevre kirliliğine son Tesis

Ağustos ayından itibaren OSB'yi arındıracak. 87 tesisin aktif faaliyet gösterdiği OSB'de arıtma tesislerin yaklaşık 5 milyon liraya mal olduğunu belirten Başkan Turan; "Arıtma tesisi inşaatına 2011 başlanmış olup kısa bir süre ara verildikten sonra 2014 yılında mekanik ve elektrik kısımları da tamamlanmıştır. Deneme aşamasına geçtik. Yakın tarihte çevre izni alınarak Ağustos 2015'te arıtma tesisinin resmi açılışının yapılması planlanmaktadır. Tesis sayesinde Trabzon OSB'de sanayi ve evsel atık sorunu tümden ortadan kalkacak. Böylece çevre kirliliği şu ya da bu şekilde OSB için söz konusu olmayacak. Bölgede istihdam ve üretimin en yoğun olduğu yer olan Arsin OSB'yi her bakımdan ideal seviyeye çıkarmak için el birliği ile çalışacağız" açıklamalarında bulundu. 


Sanayi Gazetesi



Geri Dön