28 / 03 / 2024

Ankara Osmanlı Pazarı bugün açılıyor!

Ankara Osmanlı Pazarı bugün açılıyor!

Yandıktan sonra yeniden yapılan Osmanlı Pazarı’nın açılışını bugün yapacak olan Başbakan Yıldırım bir de müjde verdi: Ankara-İzmir arası 2019 yılında YHT ile 3.5 saate inecek



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı süresince başkent Ankara'yı Yüksek Hızlı Tren ile Konya, Eskişehir ve İstanbul'a bağlayan Yıldırım şimdi de Ankara-İzmir arası YHT müjdesi verdi.  Ankara  ve  İzmir  arasındaki YHT projesinin etap etap ilerlediğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Herhalde bütün Anadolu'yu dolaşarak 12 saatte gidersin. Ama hızlı trenle İzmirli Ankara'da, Ankaralı İzmir'de 3,5 saatte. Uşak-Turgutlu arasındaki ihale hazırlıkları yapılıyor. İnşallah bir kaza gelmezse 2019'a kadar bitirmek hedef. Böylece İzmir'in hızlı tren hayalini gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.


İLK AÇILIŞA DAVET

Başbakan Binali Yıldırım ayrıca bugün Keçiören'deki Osmanlı Pazarı'nın açılışını gerçekleştirecek. Aralık 2015'te elektrik kontağından çıkan yangının ardından küle dönen Osmanlı Pazarı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ATO'nun ortaklığı ile yeniden inşa edilmişti. Başbakan Binali Yıldırım'ın bu açılışla birlikte başkentteki ilk açılışını da yapmış olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bugün saat 13.00'te Başbakanımız Keçiören'de yangından sonra Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden inşa ettiği Osmanlı Pazarı'nı açacak. Başta Keçiörenliler olmak üzere bütün Ankara'yı Başbakanın Ankara'daki ilk açılış törenine bekliyoruz"dedi.



Sabah


Geri Dön