28 / 03 / 2024

Ankara Otonomi'de sona yaklaşıldı!

Ankara Otonomi'de sona yaklaşıldı!

Ankara'da Esenboğa yolu üzerinde hayata geçirilen Avrupa'nın en büyük otomotiv yaşam merkezi OTONOMİ'de sona yaklaşıldı. Projede Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleşke içi yolların asfaltlama çalışmalarına başlandı.



Ankara'da Esenboğa yolu üzerinde hayata geçirilen Avrupa'nın en büyük otomotiv yaşam merkezi OTONOMİ'de sona yaklaşıldı. 375 bin metrekarelik alanda kurulan OTONOMİ'de,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleşke içi yolların asfaltlama çalışmalarına başlandı. OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) çatısı altında 225 kişi ile başlattıkları bu önemli projede sona yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Ankara ve ülke ekonomisine önemli bir hizmet verecek bu dev projemize bu katkısından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi. 


"BİR MİLAT OLACAK" 

Erkoç, dünyada eşi olmayan OTONOMİ'nin açılışının bir milat olacağını ifade ederek şunları söyledi: "Binlerce aracın sergileneceği ve alım satım işleminin yapılacağı OTONOMİ, Ankara ekonomisine önemli canlılık getirecek, burada ciddi anlamda bir işlem hacmi gerçekleşecek. Ancak biz burayı salt ticaret merkezi olarak da düşünmüyoruz. İçinde kafe ve restoranlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosu ve kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM'ye diğer tüm hizmet birimlerinin yer alacağı OTONOMİ, tam anlamıyla bir 'otomotiv yaşam merkezi' olacak. OTONOMİ'yi açtığımızda, tüketici haftanın 7 günü gelip gönül rahatlığıyla aracını alabilecek. Beyefendiler otomobil almaya ya da otomobil satışı yapılan yerlere geldiğinde, hanımefendilerin alışveriş yapacağı mekânlar olacak. OTONOMİ'ye gelen aileler ve çocukları için zengin sosyal aktiviteler sunacak, sosyal yönü olan yerler de yapıyoruz. OTONOMİ'de Türk mutfağının da her çeşidi olacak." 


Bursa'da Meydan


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Yaz başında faaliyete geçmesi beklenen Otonomi, Ankara'daki tüm oto galerilerini bir araya toplayarak bir ilke imza atacak. Otonomi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Berktaş,Esenboğa Yolu'ndaki 375 dönümlük bir alanda kurulan Otonomi'nin sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu ve Avrupa'nın da en büyük otomotiv yaşam merkezi olacağını vurguladı. Otonomi'de, 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plaza yer aldığını belirten Berktaş " Ankara'nın Emek, Bahçeli, Aydınlıkevler, Cebeci, Kazımkarabekir, Yenimahalle, Demetevler, Turan Güneş Bulvarı, Subayevleri başta trafiğin zaten yoğun olduğu semtlerinde kümelenmiş apartman altı oto galerileri, kaldırımları işgal ediyor, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Otonomi'nin faaliyete geçmesiyle binlerce araç Ankara trafiğinden çekilecek ve trafik rahatlayacak, mahalleli de rahat bir nefes alacak. Bildiğiniz gibi ülkemizin en büyük sıkıntısı işsizlik. Otonomi doğrudan ve dolaylı 5 bin kişiye iş imkânı sağlayacak. Ekonomiye en önemli katkıyı belki de vergi alanında yapacak. İkinci el araç ticareti halen büyük oranda bazı internet sitelerinde ya da kayıt dışı ayaküstü satış yapan kişilerce yürütülüyor. Çeşitli suistimaller ve güven probleminin yanında devletin de ciddi bir vergi kaybı var. Otonomi ile sektörde kayıt dışılık ortadan kalkacak" dedi. 



Geri Dön