27 / 04 / 2024

Ankara Otonomi'nin yapımı tamamlandı!

Ankara Otonomi'nin yapımı tamamlandı!

Esenboğa yolu Akyurt Kavşağı'nda 375 dönümlük alanda yapımı tamamlanan Avrupa'nın en büyük otomotiv AVM'si Otonomi'de 2. el araçlar için 551 showroom, sıfır araçlar için 10 plaza bulunuyor.



OTONOMİ, Ankara'da artık 2. elin tek adresi, sıfır araç piyasasının 1 da kalbinin attığı yer. Günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayacak kapasitedeki Otonomi'de aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Alıcılar, aradığı her model aracı bir arada bulabilecek, tüm test ve kontrolleri yapılmış olarak 1 yıl garanti ile alabilecek. Yedek parça satan işyerleri, tamir bakım servisleri, ekspertiz merkezi, test sürüş alam, fotoğraflama merkezi ve flo kiralama hizmetleri , kafe ve restoranlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosu ve kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM'ye diğer tüm hizmet birimleri ile Otonomi, tam anlamıyla bir "Otomotiv Yaşam Merkezi"... Otomotiv piyasasında bir milat yaşanıyor, sektörde adeta dünya yeniden kuruluyor... 


Piyasayı kökten değiştirecek, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak, özellikle ikinci el araç ticaretinde çıtayı yükselterek bu işi kurumsal bir yapıya kavuşturacak mega bir proje olan Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük otomotiv AVM'si Otonomi, Ankara'da kapılarını açtı. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Demeği (BOD) tarafından Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı'nda 375 dönümlük alanda yapımı tamamlanan ve Ankara'daki tüm oto galerilerini bir araya toplayacak olan Otonomi açılışa hazır... 


Ankara'da artık 2. elin tek adresi Otonomi olacak, sıfır araç piyasasının kalbi de burada atacak. Otonomi'de 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plaza bulunuyor. Aynca 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofislerinden oluşan 28 işyeri, 48 ofis yer alıyor. Araç satış mağazalarının yanı sıra yedek parça, otomobil camı, akü satan işyerleri, tamir bakım servislerinin de hizmet vereceği Otonomi'de, bir ekspertiz merkezi, test sürüş alanı, bir fotoğraflama merkezi ve flo kiralama hizmetleri de bulunuyor. 


MASFED, BOD ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç öncülüğünde yürütülen çalışmalarla kısa denebilecek bir sürede hayata geçirilen mega proje Otonomi, tamamen Ankaralı girişimcilerin kendi imkanları ve güç birliği ile başarıldı. Otonomiciler, bu iddialı projeyi arsa tahsisi, vergi kolaylığı gibi herhangi bir devlet desteği olmadan;  TOKİ  ihalesinden arsayı alıp, bedelini kendileri ödeyerek ve inşaatını yaparak, faaliyete hazır hale getirdi. 


OTONOMİYİ hayata geçirme fikri, 2009 yılında kurulusu gerçekleştirilen Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) İle başladı. BOD çatısı altında önce; 2010 yılında Başkent Otomotivcileri Toplu Kooperatifi kuruldu. Daha sonra 225 üye Otonomi projesi için yola çıkıldı. 2011 sonlarında üzerinde Otonomi'nin inşa edildiği Esenboğa Yolu'ndaki arsa satın alındı ve kısa süre içinde İlk kazma vuruldu. Daha sonraki katılımlarla birlikte Başkent Otomotivcileri Toplu Kooperatifinin ortak sayısı 343'e ulaşmış bulunuyor. 


Star  Ankara  Ek


Geri Dön