29 / 03 / 2024

Ankara Park Oran, kentlilik bilinciyle tasarlandı

Ankara Park Oran, kentlilik bilinciyle tasarlandı

Ankara'daki konut projeleri içinde ön plana çıkan isimlerden biri olan ParkOran, işlevsellik, sağlamlık, estetik ve ekonomik kaygılarıyla tasarlanmış bir proje



Ankara'daki konut projeleri içinde ön plana çıkan isimlerden biri olan ParkOran, işlevsellik, sağlamlık, estetik ve ekonomik kaygılarıyla tasarlanmış bir proje. Yapımcı iki firmadan biri olan Aktürk Yapı Genel Müdürü İsmet Ergül, kentsel dönüşüm ve sosyal çevre şartlarının da ana ilkeler olarak ele alındığı projede bir diğer etkili kavram olarak kentlilik bilincini gösterdi. Diğer yandan projenin gelecek dönük gereksinimleri de göz önüne alarak geliştirdiklerini ifade eden Ergül, sözlerini şöyle sürdürdü:

Aslında bir yaşam önerdik
"Her projede evin kullanıcılarının mekân olarak ihtiyaçlarının karşılanılmasının yanı sıra, insanların hayatında nasıl bir farklılık yaratabileceği üzerine bir sorun edinilmesi gerekiyor ki, biz de bu projede öyle hareket ettik. Teknik sorunları çözmek dışında o evin kullanıcılarına farklılık getiren konutlar için yaşam önerisinden bahsedilebilir. ParkOran, bu doğrultuda ele alınmış bir proje, dahası bir yaşam önerisi olarak tanımlanabilir."
Elde ettikleri sonucu genelde Ankaranın, özelde ise Oranın mevcut ihtiyaçlarına çözüm getiren bir yaklaşım olarak değerlendiren Ergül, kent ve konut ilişkisini ise şu sözlerle anlattı: "Kentler, sosyal kurguyu biçimlendirir.  Yeniden üretilen mekânsal, politik ve ekonomik zeminlerdir. Konut, bu noktada en önemli yerlerden birini kapsıyor."

 

 


Geri Dön