25 / 04 / 2024

Ankara Polatlı Devlet Hastanesi açıldı!

Ankara Polatlı Devlet Hastanesi açıldı!

Ankara Polatlı Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde, Ankara'daki terör saldırısına değinen Akdoğan, bugünlerin taziye ve acıyı paylaşma günü olduğunu, bu acının ortak bir şekilde paylaşılması gerektirdiğini ifade etti.



Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Saldırılar kimden gelirse gelsin, hangi terör örgütünden, buna karşı çok kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Türkiye'deki terörün anası PKK'dır. DHKP-C'sinden MLKP'sine kadar bütün bunları eğiten, besleyen, büyüten, Suriye'deki kamplarında eğiten, Türkiye'ye canlı bomba olarak gönderen... Bunların hepsi aynı amaca hizmet ediyor. IŞİD de dahil olmak üzere bunlar, aynı karanlık odakların beslediği terör örgütleridir" dedi. Polatlı Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde, Ankara'daki terör saldırısına değinen Akdoğan, bugünlerin taziye ve acıyı paylaşma günü olduğunu, bu acının ortak bir şekilde paylaşılması gerektirdiğini ifade etti. Terörün bir amacının da günlük yaşama sekte vurmak, genel gidişatı bozmak ve ülkeye yön vermeye çalışmak olduğuna işaret eden Akdoğan, Türkiye'ye kimsenin rota çizemeyeceğini belirtti. Akdoğan, bu taziye günleri sona erdikten sonra hayatı normalleştirmek gerektiğini vurgulayarak, "Bu hain terör saldırısının amacı, öncelikle huzurumuzu bozmak, istikrarımızı bozmak, kardeşliğimize darbe vurmak. Demokrasimizi hedef alan bir saldırıdır bu. Buna karşı huzurumuzu korumak, istikrarımızı korumak, kardeşliğimizi yüceltmek, demokrasiye sahip çıkmak, sivil siyasete güç vermek büyük önem taşıyor" diye konuştu. Terörün siyaseti baskı altına almak için kullanılan bir araç olduğuna dikkati çeken Akdoğan, AK Parti iktidarı döneminde bu kirli ve karanlık odakların iç ve dış siyasete yön vermek amacıyla terörü bir araç olarak kullanmasını engellemek için her şeyi yaptıklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Türkiye'nin bu şekilde demokrasisini güçlendirdiğini, ekonomisini büyüttüğünü ve istikrarını geliştirdiğini dile getirdi. Akdoğan, şöyle konuştu: "Saldırılar kimden gelirse gelsin, hangi terör örgütünden, buna karşı çok kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Türkiye'deki terörün anası PKK'dır. DHKP-C'sinden MLKP'sine kadar bütün bunları eğiten, besleyen, büyüten, Suriye'deki kamplarında eğiten, Türkiye'ye canlı bomba olarak gönderen... Bunların hepsi aynı amaca hizmet ediyor. IŞİD de dahil olmak üzere bunlar, aynı karanlık odakların beslediği terör örgütleridir. Hepsi vahşidir, hepsi eli kanlıdır, hepsi insanlık suçu işlemektedir." 



"Operasyonlar devam edecek"


Yalçın Akdoğan, bu olayların millet olarak göğüslenmesinin çok büyük önem taşıdığını, bunların memleket meselesi olduğunun altını çizdi. Halkın bu konularda müsterih olmasını isteyen Akdoğan, sınır ötesinde, Türkiye kırsalında ve şehir merkezlerinde Cumhuriyet tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonlarının yapıldığını bildirdi. Akdoğan, tüm terör yapılanmalarına karşı, kararlı, sabırlı, hukuk içinde, milletin hakkını korumak amacıyla mücadele yürütüldüğünü, bu operasyonların devam edeceğini kaydetti. 



"Seçimde 380 bin güvenlik personeli görev alacak"


Başbakan Yardımcısı Akdoğan, seçim güvenliği konusunda 380 bin güvenlik personelinin görev alacağını, halkın oyunu hür iradesiyle kullanabileceğini vurguladı. Vatanseverlik ve milliyetçiliği hizmet ve icraatlarla ortaya koyduklarını ifade eden Akdoğan, 13 yıllık AK Parti iktidarında, neler yaptıklarını herkesin gördüğünü belirtti. 



AA


Geri Dön