20 / 04 / 2024

Ankara Portakal Çiçeği Residence'ta 240 bin dolara! Sıfır faizle!

Ankara Portakal Çiçeği Residence'ta 240 bin dolara! Sıfır faizle!

Portakal Çiçeği Residence'ın Haziran 2011'de teslim edilmesi planlanıyor



Portakal Çiçeği Vadisi'nde yer alan arsa 5 bin 913 metrekaredir. İnşa edilmekte olan Residence ise, arsanın 3bin 750 metrekaresini kapsamakta. 

Portakal Çiçeği Residence'ın toplam kapalı alanı 40bin 380 metrekare olup, bunun 19bin 500 metrekaresi mesken olarak kullanım ruhsatına açılmış.

Partakal Çiçeği Gayrimenkul İnşaat tarafından inşa edilen Portakal Çiçeği Residence'ta fiyatlar 240 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişiyor. Mimimum yüzde 25 peşinatla 24 aya kadar sıfır faizle ödeme yapılabiliyor. Teslimlerin Haziran 2011'de yapılması planlanıyor.

Portakal Çiçeği Vadisi, imar planında tamamen bir kentsel park olarak tanımlanmış olup, üst kotlarının çevre düzenlenmesi tamamlanmış. Alt bölümün peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları ise, bu yeşil alan içinde yer alan Portakal Çiçeği Residence yapımının tamamlanması ile eş zamanlı olarak planlanmış.

Portakal Çiçeği Residence, Ankara'nın merkezinde bulunan Portakal Çiçeği vadisinin içinde olup, gökyüzünden Ankara'ya panoramik bir bakış sağlamakta. 160 metrelik yüksekliği ile Ankara'nın en yüksek binası olacak olan Portakal Çiçeği Residence 5 bin 913 metrekarelik arazinin 3bin 500 metrekaresi kullanılarak yükselmekte.

Portakal Çiçeği Residence,  Ankara  manzarasına yeşil bir park perspektifinden bakmakta, hem Ankara'nın merkezinde bulunmakta, hem de park içinde bulunmakta.

Portakal Çiçeği Residence'ın kapalı alanı 40 bin 380 metrekare olup, bunun 19 bin 500 metrekaresi mesken amaçlı kullanım ruhsatına sahiptir.

Portakal Çiçeği Residence, 3 metrelik kutu Radya Temel üzerinde 5 kat bodrum ve 32 konut katı ile toplam 37 kattan oluşmaktadır. 5 bodrum katından 1 tanesinde sığınak, 4 tanesinde ise 222 araçlık kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, fitness center ve saunalar bulunmakta. Portakal Çiçeği Residence içerisindeki tüm faaliyet alanları arazi yapısından dolayı Ankara manzaralı olacak şekilde planlanmış.

Portakal Çiçeği Residence ana girişinin bulunduğu galeri loby katı, 6.1 metre yüksekliğinde olup, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire formatlarında toplam 111 daire yer almakta.

Ortak Kullanım Alanları   

Otopark

Portakal Çiçeği Residence, alt kotlarında yer alan kapalı otoparkı;1+1, 2+1 ler için birer, 3+1, 4+1 ler için üçer araç barınacak şekilde düzenlenmiş. Kapalı otopark, en alt katlarında dahi ”günışığı” ve doğal havalanmadan yararlanacak şekilde düzenlenmiş.

Giriş Holü / Lobby

Portakal Çiçeği Residence, toplam 37 kat içermekte. Binanın ana girişinin bulunduğu lobby katı çift kat yükseklikte. İç bahçe ve havuzun bulunduğu lobby, konut katlarına çıkış asansörleri, otopark katlarından geliş asansörleri, danışma / Kontrol bankosu, bekleme salonu (Sergi olanağı), cafe / restaurant ve teras / Bahçe'ye geçişin sağlandığı mekandır.

Lobby şeffaf yapısı ile Portakal Çiçeği Residence zemin katından itibaren Ankara manzarasına hakimiyetini vurgulamakta. Dışarı doğru uzanan Teras / Bahçe hem mekana ferahlık vermekte, hem de konutlara yeşil bir bahçeden giriş izlenimini sağlamakta. Bu teras / Bahçe yaz aylarında, cafenin Ankara manzaralı terası olarak da kullanılacaktır. Resepsiyon / Kontrol Görevlisi, bekleme salonu, özellikli aydınlatılmış mekan, müzik yayını vb. konutlarda sunulan yüksek yaşam standartı ile uyumlu.

Asansörler / Aydınlık Manzaralı Asansör Holleri

Portakal Çiçeği Residence 4 adet insan, 1 adet büyük boyutta yük asansörüne sahiptir. Yük asansörünün bağımsız konumu, bu tip büyük bir konutta olabilecek taşınma/ taşıma/ servis vb. faaliyetlerin diğer residence sakinlerine hissettirilmeyecek şekilde yapılmasını sağlamakta. Residence katlarına hizmet eden 4 adet asansör, Binanın güney cephesinde bulunmakta. Asansör ve kat holleri bu şekilde manzaralı ve gün ışığına açık şekilde tasarlanmış. Her 5 katta bir yer alan asılı bahçeler, asansör hollerine “yeşil/ bahçe” karakteri kazandırmakta.

Gece, asansör hollerinin daimi olarak ışıklandırılması, kullanım kolaylığının yanısıra, Residence gece görüntüsüne de katkıda bulunmakta. Holler ve asansörlerdeki müzik yayını eve gidiş -gelişlere ayrı bir boyut getirmekte.

Sosyal / Spor / Rekreasyon

Giriş kat platformu ve teras / Bahçe altındaki 5 kat, sığınak, kapalı otopark, teknik mahallerin yanı sıra, kapalı yüzme havuzu, fitness, sauna, vb. spor / dinlence mekanlarını da barındırmakta.

Yüzme havuzu çift kat yüksekliğinde olup, arazinin eğimli yapısından ötürü Ankara manzaralı. Havuz mekanını kapatan yüksek cam paneller, yaz aylarında açılarak, havuzun bahçeye doğru uzanan “Ahşap güneşlenme deck”i ile bütünleşmesini sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Yarı olimpik boyutlardaki yüzme havuzunun yanısıra, çocuk havuzu, jakuzziler, sauna, fin hamamı, cafe, vb. bu alanda yer almakta. Havuz mekanı, kıs bahçesi / İç bahçe, doğal taş / kaya bahçesi, ahşap köprü ve deck'ler ile “doğal ortamı” çağrıştıracak şekilde düzenlenmiş. Fitness katı havuza üst kottan bakmakta, spor yaparken geniş ve ferah bir mekanı paylaşma olanağı sağlamakta. Gerek yüzme havuzu, gerek fitness salonları “dogal ışık”, “bahçe” “manzara” dan yararlanmakta.

Giriş katındaki cafe, alt katlarda yer alan spor / rekreasyon / SPA mekanları ile direk bağlantılıdır. Residence sunduğu Sosyal / Spor/ Rekreasyon kolaylıkları özetle;

- Kapalı / Yarı açık yüzme havuzu (yarı olimpik)

- Çocuk havuzu, jakuzzi

- Fitness / Sauna / Türk Hamamı / Fin Hamamı / SPA / Masaj Salonu

- Güzellik merkezi

- Cafe / Restaurant olmaya müsait ortak alan.

- Lounge / Sosyal Club/ Seyir terası(Çatı Katları)

- Sinema / DVD Salonu

- Güneşlenme/ Seyir Terasi (Havuz Kati / Bahçe Katı / Çatı Katı)

Çatı Bahçesi / Sosyal Lounge

33. katta yer alan 320 metrekarelik “çatı bahçesi” , 34 ve 35. katlarda yer alan ve Ankara'yı kuşbakışı seyretme olanağı sağlayan sosyal lounge'ın bir uzantısı olarak kullanılacak. Binanın ortak mekanlarının tasarımına gösterilen özen işletme konusunda da gösterilmekte:

Bu mekanlarda;

- Aydınlık Kat Holleri / Müzik / Özel Aydınlatma / Mobilya / vb.

- Holde ve asansörde müzik yayını

- Asansör holleri daimi ışıklandırma

- Merdiven holleri aydınlatma 5'er kat bölümler halinde

- Özel günler İçin özel aydınlatma mevcuttur.


Genel Teknik Özellikler  

Portakal Çiçeği Residence genelinde de önemli teknik özellikler barındırmakta.

- Dıştan ısı yalıtımı

- Topraklama sistemi (Belediye onaylı)

- Paratoner tesisatı (Belediye onaylı)

- Tam kapasite jeneratör

- Çatı yağmur suyu depolama / kullanımı

- 4 normal adet otopark ve katlar arası hizmet veren yüksek hızlı ana asansör

-1 adet yük ve acil asansörü

-2 adet loby ve otopark arası hizmet veren asansör

-1 adet 32.kat üstü seyir teraslarına hizmet veren asansör

- Katlar arası ses yalıtımı

- Kat hollerinde priz/ Su vanası/ Daire içlerinde su sensorları

Genel Hizmetler


Portakal Çiçeği Residence teknik donanımı ile olduğu kadar, işletme sistemi anlayışı , sakinlerine sunduğu hizmetlerin çeşitliliği ve niteliği açısından da yüksek bir standart benimsemiş.

Örneğin;

- Genel temizlik

- Özel temizlik (daire içleri)

- Kuru temizleme / Laundry

- Kat servisi / Daireye restaurant servisi ( 24 saat)

- Tamirat / Musluk, elektrik, vb./ Teknik yardım

- Geri dönüşümlü çöp toplama (kağıt, cam, vb.)

- Alışveriş / Kapıya servis / İnternet

- Posta/ - Öğrenci servisi asistanlığı

- Business center / Sekreter servisi

- Misafir otoparkı

- Vb. Residence sunulacak hizmetler arasındadır.

Güvenlik  

Portakal Çiçeği Residence rahatsız etmeden, son teknolojileri kullanarak, kademeli (hiyerarşik) bir güvenlik sistemine sahip.

- Çevre Duvar

- Ana giriş Kontrol Noktası / Resepsiyon / 24 saat kontrollu bina girişi

- 24 saat güvenlik / Koruma / Kamera gözetimi / kapalı devre izleme sistemi (CCTV)

- Kartli (Kontrollu) otopark girişi / (örn. Özel sifreli giriş, Otopark girişi Araç Tanima Sistemi)

- Ayrı otopark asansörleri

- Kat Hollerine/ Fitness vb. kontrollu giriş (parmak / göz / ses / elektronik çipli anahtar / vb.)

- Otopark asansör hollerine kontrollu giriş (elektronik kart)

- Görüntülü Interfon / Diyafon / Interkom

- Yangın / Acil Durum Algılama ve İkaz Sistemi

- Sprinkler tesisatı(dekoratif kapaklı olabilir)bulunmaktadır.

Portakal Çiçeği Residence en önemli özelliği, içerdiği konutların, “yüksek blokta bahçeli ev özelliklerine sahip” konutlar olarak tasarlanmış olmaları. Her katta yer alan 3 konutun 3 tarafı da açık. Konutlar, yüksek kotlarda “güvenlik ve rahatlık” duygusu verecek şekilde , iç mekanın uzantısı olarak balkonlar ile çevrili. Ahşap ızgara kaplı bu balkonlar, özellikle salonlarda yere kadar uzanan cam yüzeyler sayesine iç ve dış mekanları bütünleştirmekte, iç mekana ayrı bir zenginlik ve perspektif katmakta. Kış bahçeleri aradaki geçişi sağlamakta.  Bunun yanısıra, balkonlar camların korunması ve temizlenmesi konusunda da yararlı olacak şekilde düzenlenmiş.

Konut Tipleri

37 katlı Portakal Çiçeği Residence toplam olarak 111 konut içermektedir. Bu konutlar 1+1'den 5+1'e kadar çesitli tiplerde tasarlanmıştır. Küçük konutlar 1-10. katlarda yer almakta, 11-30. katlarda büyük konutlar bulunmaktadır. Konut büyüklükleri 63 metre ile 241 metrekare arasında değişmekte. 8 studio daire dışında, konutların tamamının balkonu mevcuttur. Balkonlar ahşap deck döşeli, şeffaf rüzgar ekranlı ve iç mekanın uzantısı “bahçe” niteliğinde olabilecek şekilde tasarlanmıştır.

222 ve 241 m büyüklüğündeki tip konutlar 190- 195 metrekare kapalı, 32 metrekare ve 46 metrekare açık alana sahip. Residence en üst katlarında, 9 0metrekare özel çatı bahçesi olan, salonu 5.5 metre yüksekliğinde, her biri 410 metrekare olan 2 adet dubleks daire ve toplamda 229 metrekare bahçesi ve 400 metrekare kapalı alanı olan 629 metrekare alana sahip bir tripleks daire bulunmakta. Tripleks dairenin sadece ikinci katındaki çatı bahçesi 133 metrekare büyüklüğünde; +100.10 kotundaki üçüncü katındaki 51 metrekarelik alanda çim bahçe yer almakta.

Diğer özellikler

Konutlar ayrıca,aşağıdaki bir kısım belirtilen özelliklere sahiptir;

- Ankastre Mutfak / Banyo cihazları

- Özel Tasarım Mutfak / Banyo

- Islak Hacimlerde yerden ısıtma

- Islak hacimlerde fiber optik ile masrafsız olarak gün ışığı ile aydınlatma

- Dairelerde kış bahçeleri (yerden ısıtmalı)

- Ön dairelerde balkon bahçeleri

- Özel menteşeli çelik daire kapısı

- Elektrikli (otomatik) sunscreen sistemi (elektrikli pancur)

- Gömme dolaplar

- Hizmetli Odası (büyük konutlarda)

Özellikli Kat Holleri

Katta sadece 3 konut olması kat hollerine “özel (private) ortak iç mekan karakteri ” kazandırmakta. Asansör holünden camlı / güvenlikli bir bölme ile ayrılan her kat holü sadece o katta bulunan residence sakinlerinin girebildiği “özel mekanlar” olarak düşünülmüş. Halı kaplı, özel aydınlatmalı, genel dekorasyonu ile “konutların uzantısı” “ev içi” özelliği olan alanlar. 
 
www.portakalcicegigmy.com

[email protected] 

0312 442 11 08

Ebru DUMAN/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön