25 / 04 / 2024

Ankara sağlık turizminden nasıl daha fazla pay alır?

Ankara sağlık turizminden nasıl daha fazla pay alır?

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneğinin İç Anadolu Bölge Toplantısı, Ankara'da yapıldı. Toplantıya katılanlar, Ankara'nın sağlık turizminden daha fazla pay alması için beyin fırtınası yaptı.



THTDC Başkanı Çakmak, "Bunun için önümüzdeki engel İstanbul değil. Var olan tüm engelleri kaldıracağız" dedi.TÜRKİYE Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği (THTDC)'nin iç Anadolu Bölge Toplantısı, Özel  Ankara  Güven Hastanesi'nde yapıldı. Toplantıya Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Araştırmaları Derneği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Oteller Birliği (ANTOB) ve Ankara Sağlık Kuruluşları Derneği üyeleri katıldı. 

THTDC İç Anadolu Bölge Başkanı ve Özel Ankara Güven Hastanesi Genel Müdürü olan Dr. Aylin Yaman, toplantının açılışında yaptığı konuşmada amaçlarının, Ankara'yı önemli bir sağlık başkenti yapmak olduğunu söyledi. 

Ankara'nın halen 10 üniversite hastanesi, 34 devlet hastanesi, 36 özel hastanesi olmasına rağmen sağlık turizminde istenilen yerde olmadığına dikkat çeken Dr. Yaman, "Dolayısıyla hep birlikte örgütlü olarak bu konuyla ilgili çalışmamız gerekiyor" dedi. 

Asıl engel İstanbul değil Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ise konuşmasında Ankara'nın iç sağlık turizminin başkenti olduğunu ancak henüz dış sağlık turizminde önemli bir merkez haline gelemediğini söyledi. Çakmak, "Her fırsatta Ankara, İstanbul'un gölgesinde kalıyor', 'öncelikli tercih İstanbul, çünkü Ankara'ya direkt uçuşlar yok' deniliyor. Bu tür bahaneler arkasına saklanmayalım. Sağlık turizminde en önde olan ülkelerden İsrail'e gitmek için birçok ülke İstanbul'da aktarma yapıyor. 

Neden aktarma yaparak Ankara'ya gelmesinler? istanbul önümüzde bir engel değil. Tek engel biziz. Ankara'yı sağlık turizminin başkenti yapmak için engelimiz kalmayacak. Birlikte neler yapabiliriz bunu konuşacağız. Ankara'yı nasıl tanıtacağız, nasıl öne çıkaracağız, istanbul bariyer anlayışını nasıl kıracağız? Bunlar için 5 gündem maddesi belirledik" diye konuştu. 

20 ülkeden 200 kişi geliyor Başkan Çakmak, Ekonomi Bakanlığı'nın sağlık alanında Avrupa'yı dahi şaşırtan çok ciddi teşvikleri olduğunu da söyledi. Toplantıda daha sonra belirlenen gündem maddeleri görüşüldü. Başkan Çakmak, Mayıs ayı sonunda 20 ülkeden 200'e yakın kişinin oluşturduğu bir heyetin, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle Türkiye'de ağırlanacağını açıkladı. Heyette sağlık turizmi yapan acenteler, sigorta firmaları ve gazeteciler bulunacak. 

Başkan Çakmak, yine Mayıs ayında Kazakistan'da gerçekleştirilecek olan sağlık fuarına Ankara Destinasyonu tanıtımı ile ilgili bireysel katılım yerine toplu bir katılım önerdi. Çakmak ayrıca Ekonomi Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye Sağlık Turizmi portalında Ankaralı sağlıkçıların da yer almasını istediklerini bildirdi. Çeşitli kurumları temsilen toplantıya katılanlar da Ankara destinasyonunun sağlık turizminden daha fazla pay alması için yapılması gerekenler konusunda görüşlerini dile getirdi. 



Ticari Hayat


Geri Dön