19 / 04 / 2024

Ankara Şeker Fabrikası Polatlı'ya taşınacak mı?

Ankara Şeker Fabrikası Polatlı'ya taşınacak mı?

Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Ankara Şeker Fabrikası'nın kentin en büyük şeker pancarı üretim havzası olan Polatlı'ya taşınması gerektiğini belirtti. Bıyıkoğlu 1990'dan Ankara Şeker Fabrikası'na talip olduklarını hatırlattı.



Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu  Ankara  Şeker Fabrikası'nın kentin en büyük şeker pancarı üretim havzası olan Polatlı'ya taşınması gerektiğini belirtti. Bıyıkoğlu, sadece 400 bin tonluk üretim kotasının verilmesi halinde bile fabrikayı modern bir teknoloji ile kurabileceklerini ifade etti. 1990'lı yıllardan itibaren Ankara Şeker Fabrikası'na talip olduklarını hatırlatan Bıyıkoğlu, "Her hükümet döneminde destek de bulduk. Ancak fabrikanın Polatlı'ya taşınması bir türlü mümkün olmadı" dedi. Pancar Kooperatifi ve üst kuruluşları olan PANKOBİRLİK desteğiyle Ankara Şeker Fabrikası'nı alabileceklerini söyleyen Bıyıkoğlu, "Biz fabrikanın ne gayrimenkulüne ne de makine donanımına ihtiyaç duymuyoruz. Ankara'nın en çok pancar üreten ilçesi Polatlı'dır. Ankara'nın 400 bin ton dolayında pancar üretimi yapılmaktadır. Bize bu üretim kotasını versinler, biz de fabrikayı modern bir teknoloji ile çiftçilerimize kazandıralım" dedi. 


DESTEK BEKLİYORUZ 

Bıyıkoğlu, Ankara Şeker Fabrikası'nın Polatlı'ya taşınmasına ilişkin hükümetten destek beklediklerini söyledi. Polatlı'nın Ankara'ya bir saat mesafede bulunduğunu, Türkiye'nin her yerine karayolu ve demiryolu ulaşım ağının Polatlı'dan geçtiğini söyleyen Bıyıkoğlu, "Hükümetimiz çiftçilere kulak versin. Ankara Şeker Fabrikası bizlere verilirse, şeker pancarı sektöründe ikinci Çumra mucizesini oluşturabiliriz" görüşünü dile getirdi. 


Sabah


Geri Dön