25 / 04 / 2024

Ankara Sincan'da icradan 16 milyon TL'ye satılık fabrika!

Ankara Sincan'da icradan 16 milyon TL'ye satılık fabrika!

Ankara Batı 7.İcra Dairesi tarafından Ankara İli, Sincan ilçesi'nde bulunan fabrika binası, 16 milyon 66 bin 491 TL bedelle, 16 Eylül günü açık artırmayla ihale edilecek.



Ankara İli, Sincan ilçesi'nde bulunan fabrika binası,  Ankara  Batı 7.İcra Dairesi tarafından 16 milyon 66 bin 491 TL bedelle, 16 Eylül günü açık artırmayla ihale edilecek. 


T.C Ankara Batı 7.İcra Dairesi 


Taşınmazın Açık Artırma İlanı


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO’LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Ankara İli, Sincan ilçesi, Osmaniye Mahallesi, Balıklı mevkii, 100632 Ada, 11 Parsel de kayıtlı, Sincan Organize Sanayi Bölgesinde, Prefabrik Atölye binası ve arsası niteliğindeki taşınmaz üzerinde planlı yapılaşma mevcut, gerekli altyapısı tam, bina öngermeli betonarme kolon kiriş ve enleme çatı kirişlerinden çerçeve oluşturulmuş, dış duvarlar betonarme, içte ve dışta sıvalı, akrilik boyalı, çatıda betonarme kirişler üzeri allüminyum çatı paneli kaplı, fabrikada 7 adet otomatik katlanabilir kapı ile giriş sağlanmaktadır. Binanın dış duvarlarına yüksekliğin iki yerinde pencere yapılmış ve bu pencereler PVC. Doğrama ısı camlı, zemini güçlendirilmiş beton kaplı ve bodrum katında sığınak, sığınak içerisinde lavabo, tuvalet, ısı merkezi, su deposu ile yangın su deposu mevcut, bodrum kat alanı 681,00 m2 büyüklüğünde, idari bina zemin katta, binanın yüksekliği 14,50 mt. Fabrika binası ile idari bina alanı 9.525,00 m2. büyüklüğünde, ayrıca binanın yeni üretime başlanmamış vaziyettedir. Fabrika binasının yapı tarzı ve hali hazırdaki durumu itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mimarlık hizmetlerine esas olan IV. Sınıf A grubu yapılar sınıfında, yeni olması nedeni ile yıpranma bulunmamakta, taşınmaz her türlü ulaşım imkanları bulunmakta, yine belediye hizmetlerinden yararlanılan taşınmaz.


Muhammen bedelle aşağıdaki şartlarda;


Taşınmazın geniş evsafı ve özellikleri bilirkişi raporunda yazılı olup, açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.


Adresi : Sincan Organize Sanayii Bölgesi, Osmaniye(Ahi Evran) Mahallesi, Oğuz Caddesi, No :45- Sincan/ANKARA

Yüzölçümü : 15.821.21 m2.

Arsa Payı : Dosyasında mevcuttur.

İmar Durumu 

Kıymeti : 16.066.491,24.-TL 

KDV Oranı :%18

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydı gibidir.


1. Satış Günü: 16/09/2015 günü 11:00-11:10 arası


2. Satış Günü:   12/10/2015 günü 11:00-11:10 arası


Satış Yeri:  : Ankara Batı (Sincan) Adliyesi mezat salonunda.


Satış şartları;


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar den elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhaniı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci anırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhaniı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Ayrıca Kurulamayacak tesisler MADDE 101 - (Değişik:RG-8/8/2012-28378)


(1)OSB’lerde, aşağıdaki tesisler kurulamaz:( Bölgemiz Karma bir OSB’ dir)


a)Karma ve ihtisas OSB'lerde;


1)Ham petrol rafinerileri. -


2)Kömür veya bitümlü şiştin sıvılaştırdığı ve gazlaştınldığı tesisler,


3)Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,


4)Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler.


5)Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler.


6)Radyoaktif atıkların depolanması, ber tarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri.


7)Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,


8)Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri,


9)Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen: kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler.


b)Karma OSB’lerde;


1)Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dotumunun yapıldığı tesisler,


2)Petrokimya kompleksleri.


3)Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri.


4)Klor-alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klorve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları,


5)Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler,


6)Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler,


7)Ham deri işleme, padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler.


8)Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve Öğütme tesisleri.


(2)OSB; karma OSB’lerde, yukarıda sayılan tesisler İle OSB’nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını, tesisin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerini, altyapı ve atıksu arıtma tesislerine etkilerini, herhangi bir olumsuzluk anında teıiklcyici etkisini, insanların çalışma ve yaşam koşullarına etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislerin kurulmasına İlişkin olarak, üniversite ve konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir.


Temel şartlar

MADDE 102 - (l)OSB’de arsa tahsisi için, kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır:


a)Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,


b)Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması,


c)Kullanılacak elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının OSB’nin sağlayabileceğinden fazla olmaması, ç) OSB’lerde kurulamayacak tesis tanımlamasının içinde olmaması.


Başkalarına devir


MADDE 109 - (1) Katılımcıların satın aldığı parsellerin tapu kayıtlarına geri alım hakkı şerhi konur.


(2)Katılımcılara tahsis veya satışı yapılan arsalar hiçbir şekilde tahsis amacı dışında kullanılamaz.


(3)Bu arsalar katılımcılar veya mirasçıları tarafından borcun tamamı ödenmeden ve tesis üretime geçmeden satılamaz, devredilemez ve temlik edilemez. Bu husus tapuya şerh edilir. Arsa tahsis ve satışının şirket statüsündeki katılımcılara yapılması halinde, borcu ödenmeden ve tesis üretime l geçmeden arsanın satışını ve spekülatif amaçlı işlemlerle mülkiyet hakkının devrini önlemeye yönelik tedbirleri almakta Bakanlık yetkilidir.


(4)Arsa tahsisi veya satışı yapılan firmanın tasfiyesi halinde, firmanın katılımcı vasfını taşıyan ortağına veya ortaklarına tahsis hakkının devri mümkündür. Bu konudaki işlemlerin muvazaalı olup olmadığının tetkikiyle sonucuna göre gerekli tedbirleri almakla Bakanlık yetkilidir.


(5)OSB’ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen gayrimenkullerin


İcra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip -1 alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.


(6)Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece OSB’nin kuruluş protokolünde


öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç 2 yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek [• zorundadır.>


(7)Bu husustaki yasaklara aykırılığın mahkemelerce tespiti halinde, arsa kimin tasarrufunda olursa olsun, tahsis veya satış tarihindeki bedeliyle geri y alınarak bir başka katılımcıya tahsis ve satışı yapılır.


(8)Alıcı tapusunu aldıktan ve tesisini ikmal ettikten sonra devir ya da satış söz konusu olması halinde; OSB’nin yeni alıcı ile yapacağı sözleşmede, _ ilk alıcı ile yaptığı sözleşmede bulunan hükümleri çıkarma veya yeni hükümler koyma hakkı vardır.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları t alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil İle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gibir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/2494 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.27/06/2015


Geri Dön