25 / 04 / 2024

Ankara Sincan'da kentsel yenileme başlıyor!

Ankara Sincan'da kentsel yenileme başlıyor!

Sincan'da Kentsel Dönüşüm başlıyor. Yıllardır kanayan yara haline gelen Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallelerine sonunda neşter vuruluyor. 3 yıldır devam eden çalışmalar sonunda proje tamamlandı...




Sincan'da Kentsel Dönüşüm başlıyor. Yıllardır kanayan yara haline gelen Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallelerine sonunda neşter vuruluyor. 3 yıldır devam eden çalışmalar sonunda proje tamamlandı ve Sincan Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi arasında kesin protokol imzalandı. Vatandaşlarında büyük ilgi gösterdiği protokol imza töreninde  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan "Sincan bu projeyle Ankara'nın yıldızı olacak." dedi. 

Göreve geldiği ilk günden itibaren Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallelerinin dönüşümü için çaba sarf eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın gayretleri meyvesini verdi. Hem Saraycık hem de Ulubatlı Hasan Mahallelerinin Kentsel Yenileme projeleri tamamlandı ve Sincan Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi imza için masaya oturdu. 

Sincan halkının da büyük ilgi gösterdiği kesin protokol imza törenine, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan Kaymakamı Salim Demir katıldı. 


"RANT BEKLETİMİZ YOK" 

Sincan'ı yepyeni bir çehreye kavuşturacak projeyle alt yapısı, binaları, sosyal alanları örnek bir şehir kurulacak. Sessiz, titiz ve hummalı bir çalışmanın sonucunda imza aşamasına geldiklerini ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; "Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallerimizdeki durumunu çok iyi biliyoruz. 

Özellikle Saraycık'taki durum çok vahim. Biz vatandaşımızın daha iyi koşullarda bir hayat sürmesi için çaba sarf ediyoruz. Ne bizim Belediye olarak ne de TOKİ'nin buradan bir rant veya kâr beklentimiz yok. Burada hak sahiplerinin daha fazla imkandan yararlanmasını istedik. Bunun için ince eledik sık dokuduk ve vatandaşımızın haklarını gözeterek bir çalışma ortaya koyduk. Şimdi hak sahiplerinde görüşmeler başlıyor. Bu görüşmeler ne kadar hızlı tamamlanırsa ihale süreci de o kadar hızlı olacak." dedi. 

Kentsel Yenileme çalışmalarının programlı olarak vatandaşa anlatılacağını vurgulayan Tuna, "Gönül ister ki yarın görüşmeler tamamlansın hafta sonu inşaat bitsin pazartesi vatandaş konutlara otursun. Fakat vatandaşımızın her birinin onayı olmadan çalışmalara başlayamayız. O yüzden ne kadar hızlı onay süreci gerçekleşirse çalışmalarda o kadar hızlı başlayacaktır." dedi. 

Sincan Projesinin TOKİ için oldukça önemli olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "4 aydır TOKİ başkanlığını yürütüyorum Bu süreç içinde en az 3 kez Belediye Başkanımız Mustafa Tuna ile görüştük. Başkanımız bu konuyu çok sıkı ve yakinen takip ediyor. Bizde Sincan'a ayrı bir önem veriyoruz. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için biz de elimizden geleni yapıyoruz.". 

Konuşmaların ardından TOKİ Başkanı Turan ile Sincan Belediye Başkanı Tuna kesin protokolleri imzalayarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 


VATANDAŞLA GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK İmzalanan protokolle Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallerindeki kentsel yenileme çalışmalarında yeni bir süreç başladı. Hak sahipleriyle bire bir görüşmelerin yapılacağı bu süreç tamamlandıktan sonra proje ihaleye çıkarak inşaatlar başlayacak. 

Yenileme etap etap gerçekleşecek. Bin 964 hak sahibinin bulunduğu Ulubatlı Hasan Mahallesine 5 bin 311 konut 187 işyeri 1 alışveriş merkezi, 1 sosyal tesis 2 cami, 2 okul, 1 kapalı Pazar yeri ve 1 tane de sağlık tesisi yapılacak. 

2 bin 836 hak sahibinin olduğu ve 4 milyon 840 bin metrekare proje uygulama alanına sahip Saraycık bölgesine ise 6 bin 207 konut, 96 dükkan, 1 avm, 5 sosyal tesis, 9 cami, 6 okul 2 Pazar yeri ve 1 hastane planlanıyor. 


24 Saat


Geri Dön