25 / 04 / 2024

Ankara Siteler-Karapürçek teleferik hattı iptal mi edildi?

Ankara Siteler-Karapürçek teleferik hattı iptal mi edildi?

Daha önce durdurulma karan verilen teleferikle ilgili mahkeme, teleferiğin Ankara Ulaşım Ana Planı' nda yer almaması ve planda belirsizliklerin bulunması nedeniyle iptal karan verdi.



İdare Mahkemesi, Melih Gökçek'in SiteezÜ ler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. 

Daha önce durdurulma karan verilen teleferikle ilgili mahkeme, teleferiğin  Ankara  Ulaşım Ana Planı'nda yer almaması ve planda belirsizliklerin bulunması nedeniyle iptal karan verdi. 

Siteler -Karapürçek hattında yapılmak istenen teleferik projesi yargı karanyla iptal edildi. 

Daha önce yürütmeyi durdurma karan veren mahkeme, 1/25.000 ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı'nda teleferik hattının fiziki-şematik olarak gösterilmeyip bir ulaşım sistemi olarak yer verilmemesini gerekçe gösterdi. Mahkemenin iptal kararının gerekçeleri arasında imar plan notunda yer alan 'Teleferik hattı ve istasyonların şematik olup, uygulama aşamasında hat ve istasyonların yeri değişebilir' şeklindeki ibarenin hatların ve istasyonların yerlerinin uygulamada değiştirilebilmesine imkan tanıyan belirsizlikler içermesi de yer aldı. 

Teleferiğin uygulama imar planının tanımına aykın olması sebebiyle daha önce Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı davada yürütmenin durdurulması karan verilmişti. Aynı gerekçeyle mahkeme yürütmeyi durdurma kararının ardından iptal karan verdi 11. İdare Mahkemesi iptal kararında aynca Siteler Karapürçek teleferik hattının Ankara Ulaşım Ana Planı'nda gösterilmediğine dikkat çekti. 

Karan değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, projenin pahalı ve toplu taşıma için yetersizliğine vurgu yaptı. 


Zaman


Geri Dön