24 / 04 / 2024

Ankara Tunalı Hilmi'de kaldırım çalışmaları başladı!

Ankara Tunalı Hilmi'de kaldırım çalışmaları başladı!

Yıllardır çözüm bekleyen Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki kaldırımlar için Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı. Önümüzdeki aylarda birçok önemli organizasyonda yabancıları ağırlayacak olan Ankara’da, çalışmaların Tunalı’yla sınırlı kalmaması bekleniyor.



Tunalı Hilmi Caddesi’nde başlayan kaldırım çalışmasının ardından bölge esnafı ve vatandaşlar, çalışmanın diğer caddeler için de gerekli olduğunu söyledi. Tunalı ve çevresinin merkezi bir konumda olduğuna dikkat çeken cadde sakinleri, “Bir yerin yapılıp bir yerin yapılmaması çok çirkin olur” dedi.


KİM SORUMLUYSA O YAPSIN

Tunalı Hilmi Caddesi’nde 33 yıldır esnaflık yapan Şenol Topa şöyle konuştu: “Kaldırımlara 10 seneden fazladır hiç el sürülmüyordu. Kışın yağmur yağdığı zaman altında su olan taşa bastığınızda su fışkırıyordu. Yapılması çok güzel oldu. Fakat bir yerin yapılıp bir yerin yapılmamış olmasını ben anlamış değilim. Burası Ankara’nın merkezi. Konsolosluklar ve otellerin hepsi burada. Toplantılar için otellere gelen yabancılar akşam çıkıp buralarda geziyor. Kimin sorumluluğundaysa yapmak zorunda.”


GÜZEL GÖSTERMEK SORUN ÇÖZMEZ

Taksici Necdet Köksal da, “20 yıldan fazladır taksicilik yapıyorum.  Ankara  genel olarak kötü. Bizim burayı çok güzel göstermemiz Ankara’nın genel problemini çözmez ki. Kendimizi kandırmayalım. Trafik güzelmiş gibi. İnsanlar burada rahat ulaşıyormuş gibi olmasın. Ülkenin problemi hep şekil. Zarfın dışına değil içine bakalım” dedi.  

Bestekâr Caddesi’nin 41 yıllık sakinlerinden Aleko Angelidiz, “Tunalı’nın yapılıp buranın yapılmaması doğru değil. Bestekar’daki kaldırımlarda yürünmüyor. Biz de kaldırım yapılsın istiyoruz” diye konuştu. Otellere ulaşılan sokakların genelde iyi durumda olduğunu belirten otel yöneticileri ise aşağıdaki caddelerin tümüyle yenilenmesinin daha iyi olacağını kaydetti.


BÜYÜKŞEHİR: İHTİYACA GÖRE YENİLENECEK

Çankayalıların genele yayılmasını istediği kaldırımlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yaptı. Ankara genelinde kaldırım çalışmalarının okulların kapanmasıyla birlikte yoğunlaştığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Özellikle Çankaya bölgesinde ihtiyaca göre çok sayıda caddede kaldırım yenileme çalışması yapılacak” dedi. Çalışmaların gece gündüz devam ettiğini kaydeden Üçpınar, “Tunalı Hilmi Caddesi, eskiyen kaldırımların yerine bazalt kaplamalı kaldırımlar döşenerek çok daha sağlam ve modern bir görünüme kavuşturulacak” diye konuştu. Caddede bir yandan kaldırım yenileme çalışmaları devam ederken, diğer altyapı kuruluşları tarafından da imalat çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Üçpınar, elektrik hatlarının da ilgili şirket tarafından yer altına alındığını söyledi.

Hürriyet Yerel


Geri Dön