26 / 04 / 2024

Ankara Tunalı Hilmi'de kaldırımlar yenileniyor!

Ankara Tunalı Hilmi'de kaldırımlar yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Tunalı Hilmi Caddesi’nde eskiyen kaldırımların yerine bazalt kaplamalı kaldırımlar döşenerek çok daha sağlam ve modern bir görünüme kavuşturulacak” dedi.




Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Tunalı Hilmi Caddesi’nde geçen hafta başlatılan kaldırım yenileme çalışmaları gece-gündüz devam ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla Tunalı Hilmi Caddesi’nin kaldırımları sökülerek, yerine bazalt kaplamalı beton bloklar döşeniyor.

Çalışmaların gece-gündüz devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Tunalı Hilmi Caddesi’nde eskiyen kaldırımların yerine bazalt kaplamalı kaldırımlar döşenerek çok daha sağlam ve modern bir görünüme kavuşturulacak” dedi.

Caddede bir yandan kaldırım yenileme çalışmaları devam ederken, diğer altyapı altyapı kuruluşları tarafından da imalat çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Üçpınar, elektrik hatlarının da ilgili şirket tarafından yer altına alındığını söyledi.

Vatandaşların mağdur olmaması için çalışma başlamadan önce afişlerle uyarılarda bulunulduğunu hatırlatan Vedat Üçpınar, çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. 

Ankara genelinde de kaldırım çalışmalarının okulların kapanmasıyla birlikte yoğunlaştığını kaydeden Vedat Üçpınar, “Özellikle Çankaya bölgesinde ihtiyaca göre çok sayıda caddede kaldırım yenileme çalışması yapılacak” diye konuştu.


-BAZALT TAŞIYLA KALDIRIM-

Başkent genelinde kaldırım yapımında bazalt kaplamalı beton bloklar kullanıldığını anlatan Vedat Üçpınar, Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki kaldırım çalışmasında da bazalt kaplamalı taş kullanıldığını ve bu kaldırımların çok daha sağlam ve estetik olduğunu söyledi. 

Üçpınar, caddede görme engelliler için de iz yolu yapıldığını kaydetti. 

Çalışmada görme engelliler için klavuz beton parke ve uyarıcı beton parke kullanılıyor. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön