29 / 03 / 2024

Ankara turizmi Ankapark'la gelişecek!

Ankara turizmi Ankapark'la gelişecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 'nın 46. " Kardeş Kenti " olan Slovenya'nın Başkenti Lübliyana'nın Belediye Başkanı Zoran Jankovic'e, kendi kullandığı araçla Ankapark'ı gezdirdi.



Melih Gökçek ve Jankovic, "Kardeş Kent Protokolü"nü imzaladıktan sonra birlikte  Ankara  turuna çıktı. Gökçek'le birlikte 1 milyon 200 bin metrekarelik alanıyla Avrupa'nın en büyük temaparkı olacak Ankapark'ı gezen Slovenya heyeti, yapılan çalışmaları inceledi. Geziye Ankapark Koordinasyon Merkezi'nde yer alan kent mobilyaları, çocuk oyun grupları ve figürlerinin sergilendiği alandan başlayan Gökçek, projenin Ankara'da turizmi geliştirecek en önemli ayaklardan biri olduğunu ifade etti. Konuklarına toplam bin 217 oyuncağın yer alacağı Ankapark'ı kendi kullandığı araçla gezdiren Gökçek, geziye dev giriş kapısından başladı. Gökçek, dev Roller Coaster ile yetişkin ve çocuk oyun alanları, dijital oyun alanı çadırı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. 



Konuk Belediye Başkanı Jankoviç, tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği teknikle ortada kolon olmadan yapılan 10 bin metrekarelik dijital oyun alanının kısa bir süre içinde tamamlanmasının büyük bir başarı örneği olduğunu dile getirdi. Gökçek, inşaat alanındaki gezinin ardından konuk Lübliyana Belediyesi heyetini Ankapark Koordinasyon Merkezi'nde ağırlayarak proje hakkında ayrıntılı bilgi verdi. 


Habertürk Ankara


Geri Dön